Artikel top billede

Papir-skattekortet på vej mod graven

I november er det sidste gang, danskerne får et skattekort på papir. Fremover skal arbejdsgiverne abonnere på et XML-feed på hver medarbejder.

Den lille seddel med trækprocenten, fradraget og personnummeret er snart historie.

Snart eksisterer skattekortet kun som et XML-feed, som arbejdsgiverne skal tegne abonnement på.

Meningen er at få lønsystemet til automatisk at opdatere medarbejdernes skatteoplysninger.

"Det her er den rigtige digitalisering. Før havde vi bare et skattekort, som nogle muligvis havde i e-Boks. Det er for os ikke en rigtig digitalisering," siger Keld Borup, kontorchef i Skat.

Betydelig lettelse

Det har allerede været muligt for arbejdsgivere at få skatteoplysninger digitalt hver november.

Derfor er der mange medarbejdere, der ikke har skullet aflevere det skattekort, der fulgte med forskudsopgørelsen.

Forskellen er nu, at nye skatteoplysninger bliver opdateret løbende, hvis folk laver ændringer, der for eksempel betyder højere eller lavere fradrag.

Før skulle medarbejderne aflevere et skattekort på papir i disse tilfælde.

"Det giver en betydelig lettelse for virksomhederne, som ikke længere skal taste manuelle papirskattekort ind," siger Keld Borup.

Farvel til forskudsopgørelse

Til gengæld for det nye elektroniske skattekort leverer virksomhederne til gengæld oplysninger om løn og skat til et centralt indkomstregister.

Dermed har Skat altid alle relevante løn og skatteoplysninger løbende, og hvad det kommer til at betyde for fremtidig indkomst.

Man kan sige, at ens forskudsopgørelse eksisterer hele året rundt på Skats hjemmeside i stedet for, at det er noget, der bliver udsendt hvert år i november.

Derfor er november i år også sidste gang, at der bliver udsendt en forskudsopgørelse med skattekort. Derefter vil alt foregå digitalt.

Det nye elektroniske skattekort er en væsentlig årsag til, at Skat har opsagt sit samarbejde med e-Boks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere