Computerworld News Service: Den kinesiske People's Liberation Army (PLA) fortsætter udviklingen af software til cyberkrigsførsel, advarer det amerikanske forsvarsministerium i en rapport.
"PLA har etableret delinger til informationskrigsførsel, der skal udvikle vira og angribe fjendes computersystemer og netværk,” skriver forsvarsministeriet i sin årsrapport om Kinas militær
Samtidig udvikler de kinesiske bevæbnede styrker nye metoder til beskyttelse af landets egne systemer, viser rapporten og gentager dermed omtrent de samme advarsler, forsvarsministeriet udgav sidste år.
De nye funktioner er en del af Kinas forsøg på at modernisere sit militær, som blandt andet har udvidet sit arsenal med en del højteknologiske fly og ballistiske missiler.
Kina er ikke det eneste land, der udvikler sin evne til at angribe en modstanders computersystem i tilfælde af krig. USA og andre lande gør det også.
Undervejs i flere år
PLA’s vira-kodning har været undervejs i årevis.
Allerede i år 2000 advarede det amerikanske forsvarsministerium: "Kina har evnen til at penetrere dårligt beskyttede amerikanske computersystemer og kan muligvis bruge angreb på netværk til at ramme specifikke civile og militære mål.
I løbet af de seneste par år er PLA begyndt at afprøve computerangreb mere seriøst blandt andet ved en omfattende militærøvelse i 2005.
Taiwan øverst på listen
Kinas primære militære fokus er Taiwan, som Kina betragter som en frafalden provins.
De to lande blev adskilt i 1949 efter en borgerkrig mellem kommunistiske og nationalistiske styrker, som endte med, at de nationalistiske styrker trak sig tilbage til Taiwan.
Kina har i lang tid truet med at angribe Taiwan, hvis øen formelt erklærer uafhængighed, og udvidelsen af Kinas militær er sandsynligvis særligt tiltænkt Taiwan.
"En begrænset militær kampagne kunne bestå af computerangreb på Taiwans politiske, militære og økonomiske infrastruktur og for derved potentielt at underminere befolkningens tro på landets ledelse,” skriver rapporten.
Men USA, der sandsynligvis ville skride ind overfor et angreb på Taiwan, er også et muligt mål, vurderer forsvarsministeriet.
Oversat af Ditte Thøgersen