De to regeringspartier, Venstre og De Konservative, er på kolisionskurs i kølvandet på A.P. Møller - Mærsks meldning i sidste uge om, at selskabet fjerner sin jobkartel-aftale med IBM.
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) kalder det et klogt træk og siger, at det er at foretrække frem for lovgivning.
"Jeg kan kun opfordre andre til at følge A.P. Møller-Mærsks eksempel. Det er klart at foretrække frem for lovgivning." siger ministeren til Computerworld
De Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Lars Barfod, har imidlertid en helt anden reaktion på selskabets udmeldning.
"Det konservative Folkeparti vil presse på for at få gennemført en regulering af disse aftaler, når Folketinget mødes igen efter sommeren." siger næstformanden, der samtidig udtrykker glæde over rederigigantens beslutning.
Ny splid
Uenigheden er blot den seneste i regeringssamarbejdet.
I sidste uge har bølgerne gået højt om, hvorvidt skatten skal sættes ned eller ej.
Her kræver De Konservative en skattenedsættelse, mens Venstre holder fast i skattestoppet.
Politiske analytikere har forklaret, at de konservatives nye markante kurs er en direkte konsekvens af presset fra Ny Alliance, der lover en skat på 40 procent til alle.
Nødvendig lov
I jobkartel-sagen står oppostionen på sidelinien med et lovforslag mod jobkarteler, der skal andenbehandles i folketinget på fredag.
Selvom Socialdemokraterne glæder sig over meldingen fra A.P. Møller, mener partiet ikke, at det ændrer ved at der bør komme en lov.
"Nu mangler vi bare at beskæftigelsesministeren vil være med til at give alle lønmodtagere de samme rettigheder, således at de ikke er afhængige af at deres arbejdsgiver opfører sig anstændigt," siger arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov fra Socialdemokraterne.