Microsoft støtter open source-baserede ID-projekter

Microsoft udvider endnu engang sin støtte til open source-miljøet. Denne gang øges virksomhedens hjælp til nye versioner af identitets-administration.

Computerworld News Service: Som en del af virksomhedens plan om at promovere identitetsadministration på tværs af platforme støtter Microsoft nu flere nye projekter, der vil udvikle open source-versioner af digital identitetsteknologi til informationskort.

Virksomheden udgav onsdag endnu en specifikation under dens Open Specification Promise (OSP)-program.

OSP blev lanceret i september sidste år og giver udviklere adgang til serviceprotokoller, Microsoft har udviklet gennem årene, uden brug af licens eller fare for juridiske efterspil.

Den nye specifikation hedder Identity Metasystem og er beregnet til at bygge web-baseret arkitektur, der understøtter centraliseret digital identitet.

Deler oplysninger

”Microsofts Identity Selector Interoperability Profile (ISIP) hjælper identitetsudbydere med at dele digitale identitetsoplysninger, kan nu fås under OSP,” siger Jean Paoli, der er direktør for interoperabilitet og XML arkitektur hos Microsoft.

Hvis man deler oplysninger om en brugers digitale identitet på tværs af netværk, behøver brugeren kun at logge på én gang for at besøge flere hjemmesider, og derudover får de, der skal godkende identiteten mulighed for på en sikker måde at dele oplysninger om brugerne på tværs af sider og netværk.

De nye open source-projekter vil udvikle implementeringer af informationskort i Java til Sun Java System Web Server, Apache Tomcat, IBM's WebSphere Application Server, Ruby on Rails og PHP til Apaches Web Server.

SourceForge.net og RubyForge.org er værter for projekterne, som også bliver tilgængelige på Microsofts CodePlex side, der i forvejen er vært for flere open source projekter.

Microsoft har sendt en del blandede budskaber til open source miljøerne på det seneste.

På den ene side er det tydeligt at Microsoft med projekter som det her, ser et behov for at åbne op for dele af virksomhedens teknologi og protokoller, så andre systemer lettere kan kommunikere med Windows-baserede systemer.

På den anden side insisterer direktører fra virksomheden på at indsamle royalties for patenteret teknologi -blandt andet påstod virksomheden for nyligt, at blandt andre Linux misbruger 235 af virksomhedens patenter.

Oversat af Ditte Thøgersen




IT-JOB

PensionDanmark

Business Tester

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektledere til nyetableret PMO-kontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere