I tre uger har Estland været under heftig beskydning over nettet, hvor estiske hjemmesider falder på stribe.
Ifølge den estiske regering kommer cyber-angrebene fra russiske servere, hvor omkring en million computere har været i brug til at ramme det lille baltiske land på hjemmesider tilhørende regeringen, politiske partier, tre af de største nyhedsselskaber, Estlands to største banker og kommunikationsfirmaer.
Det skriver engelske The Guardian.
Estland og Rusland er i den værste diplomatiske krise siden opløsningen af Sovjetunionen, hvilket kulminerede for tre uger siden med estisk nedtagning af en russisk statue fra anden verdenskrig.
Derfor faldt mistanken først på en cyber-krigserklæring fra myndighederne i Rusland, hvilket fik NATO til at sende sikkerhedseksperter til Estland.
Men nu erkender den ansvarlige for forsvaret af de estiske hjemmesider, Hillar Aarelaid, at der også har været unormalt højt besøg på de estiske hjemmesider fra USA, Canada, Brasilien og en andre lande.
Rusland afviser angreb
Rusland har fredag afvist alle påstande om at angribe lillebroderen mod vest, og de estiske myndigheder efterforsker stadig, hvor attentaterne kommer fra.
Ifølge myndighederne har angrebene koster omkring en million kroner eller mere.
Angreb i tre bølger
Angrebene, der rammer hjemmesiderne og får dem til at gå ned, er kommet i tre bølger over de seneste par uger. På grund af de strategiske mål er både NATO og ikke mindst EU blevet trukket med ind i opklaringen.
Angrebene minder om dem Danmark kom ud for i forbindelse med Muhammed-krisen, hvor flere "denial of service" angreb ramte danske online-medier, der havde publiceret tegninger med profeten.
Også amerikanske medier har været ude for heftige angreb i forbindelse med landets invasion i Irak.
Dog betegnes offensiven mod de estiske myndigheder, som de værste verden endnu har set.