Microsoft vil reformere patentlovgivning

Kun få dage efter at Microsoft klagede over, at selskabets patenter bliver misbrugt af open source-miljøet, presser virksomheden på for at gennemføre en lov, der skal gøre det sværere at føre patentsager.

Computerworld News Service: Nogle vil mene, at Microsoft har en mærkelig sans for timing.

Virksomheden klagede for nylig over, at open source-projekter overtræder 235 af virksomhedens patenter.

Kun få dage senere presser Microsofts Washington-afdeling på for at få vedtaget en patent-lov, der gør det sværere for patent-ejere at lægge sag an mod folk, der misbruger deres patent.

Microsoft, som støtter Coalition for Patent Fairness, har i løbet af de seneste år argumenteret for, at det er for let for patent-ejere at sagsøge misbrugere af patentet og lukke produkt-serier, der rummer en lille stump patenteret kode eller udstyr.

Koalitionen har også et bredere mål om at forbedre kvaliteten af de patenter, der bliver udstedt, men dens primære argument er dog, at domstolene går alt for langt for at beskytte patent-ejerne.

To forskellige ting

Repræsentanter fra Microsoft siger, at open source-sagerne og virksomhedens støtte til lovforslaget er to vidt forskellige ting.

"Det ser ud til, at Microsoft bruger open source-sagen som et PR-stunt for at få gennemført deres patent-reform," siger Ronald Riley, der er direktør for Professional Inventors Alliance og modstander af lovforslaget.

"De vil provokere open source-bevægelsen til at kæmpe for deres lovforslag,” mener Ronald Riley

Det giver ingen mening

Nogle patent-eksperter mener slet ikke, at Microsofts klage giver nogen mening juridisk.

Open source-fortalere, deriblandt skaberen af Linux, Linus Torvalds, og open source veteranen Eric S. Raymond, har sagt, at der er en meget enklere grund til Microsofts handlinger: Virksomheden prøver på at skabe frygt, usikkerhed og tvivl om open source-software.

"Microsoft roder i hvepserede. Der må være en grund til det – og det kan ikke være pengene, for det er meget usandsynlig, at der er penge i det,” siger Ronald Riley.

Mange fortalere for open source-software mener slet ikke, at man burde kunne patentere software.

Microsofts holdning til patenter er mere delt.

Virksomheden og Coalition for Patent Fairness vil indføre forandringer, som de siger vil styrke det amerikanske patentsystem.

Samtidig mener Microsoft, at enorme erstatninger bremser innovationen. Microsoft og mange andre store teknologi-producenter mener også, at der bliver udgivet for mange dårlige patenter.

Microsoft bruger op mod 550 millioner kroner om året på at forsvare sig mod patent-søgsmål.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere