Cowi-redegørelse afslører stribe af fejl

Rutinerne blev ikke overholdt, og systemet bag folkeskolens it-baserede afgangsprøver blev ramt af to større fejl. Hovedsynderen er CSC, viser ny redegørelse.

Konsortiet med Cowi i spidsen indrømmer flere fejl ved afgangsprøven i biologi, hvor 10.000 elever aldrig gennemførte den it-baserede prøve.

I en redegørelse til Skolestyrelsen skriver Cowi, at konsortiet har begået en række fejl:

- Rutinerne i forbindelse med prøven er ikke tilstrækkelig overholdt. Det er ikke uddybet, hvilke rutiner der er tale om.

- Konsortiet havde undervurderet opgaven med at køre både obligatoriske test og afgangsprøver på samme platform. Skiftet fra testene til afgangsprøverne skete kl. 16.00 dagen inden, og først da blev systemet testet igennem.

- Netstedet, som blev hostet af CSC, kunne ikke klare belastningen på 6.000 elever på én gang. Derfor måtte konsortiet lede eleverne gennem andre kanaler. Det er grunden til, at flertallet af eleverne trods alt gennemførte prøven.

- Ved prøven klokken 11 låste webserverne på grund af en fejl i samspillet mellem applikationerne og servernes operativsystem. Serverne var placeret hos CSC, der rettede fejlen ved at fjerne en proces på serverne.

CSC er i gang med en detaljeret analyse af de to sidste fejl.

Konsortiet skal i dag mødes med Skolestyrelsen omkring middag. Computerworld vil forsøge at få reaktioner straks derefter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere