Prøveflop koster over ni millioner kroner

Danmarks Lærerforening vurderer, at de ekstra papirprøver i biologi og geografi kommer til at koste mellem 9,3 og 9,9 millioner kroner. Nu venter et slagsmål om, hvem der skal betale efter sidste uges it-nedbrud.

9,3 til 9,9 millioner kroner for nye papirprøver.

Sådan lyder regningen efter et systemnedbrud i en it-baseret biologieksamen i sidste uge. Systemnedbruddet betød en aflysningen af en geografieksamen næste dag, og derfor skal cirka 34.000 skoleelever op til en prøve på papir den 22. maj.

Prisen på cirka 9,5 millioner kroner er udregnet af Danmarks Lærerforening på baggrund af tal fra Århus Kommune. Århus Kommune har regnet på tallene, fordi den har besluttet at sende regningen videre til Undervisningsministeriet.

"Det synes jeg lyder meget fornuftigt," siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, der mener, at kommunerne ikke bør betale for noget, de er uden skyld i.

Kommunerne betaler i første omgang

Også KL – den tidligere Kommunernes Landsforening – lægger op til, at Undervisningsministeriet bør betale i hvert fald en del af regningen.

"I første omgang får den enkelte kommune nogle merudgifter, og så må vi jo drøfte med regeringen, hvordan vi løser det spørgsmål," skriver Henrik Larsen (R), formand for KL's børne- og kulturudvalg, i en mail til Computerworld.

Skolestyrelsen meddeler, at den ikke har taget stilling til spørgsmålet indtil videre.

Haarder vil sende kopi til Cowi

Undervisningsminister Bertel Haarder tror ikke, at kommunerne overhovedet vil sende et krav til Undervisningsministeriet.

"Men vi tager stilling til det, hvis de gør, og så vil vi vise Cowi regningen," siger Bertel Haarder.

Cowi står i spidsen for det konsortium, der har udviklet systemet bag afgangsprøverne.

Heller ikke Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Martin Henriksen, giver et klart svar på, hvem der bør betale regningen.

"Som udgangspunkt er det en kommunal opgave, men der har været nogle ekstraordinære situationer, så vi må kigge på økonomien i det," siger Martin Henriksen.

Men du vil ikke tage stilling til, hvem der skal betale?

"Det er rigtigt opfattet, ja"




IT-JOB

Danske Commodities A/S

IT Systems Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Kalundborg Kommune

Data Scientist / udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere