It-chefer skal bruge it som våben i konkurrencen

Virksomhedsledere er blevet mere opmærksomme på værdien af it i forhold til forretningsstrategi og konkurrencefordele. En ny undersøgelse viser, at flere topchefer tager deres it-direktører med på råd i forretningsplanlægningen.

Computerworld News Service: En ny undersøgelse af 75 nordamerikanske CIO'er og andre it-ledere viser at 83 procent er enige i, at virksomhedens it-strategi bliver udviklet i et samarbejde mellem forretnings- og it-enhederne.

Undersøgelsen af udarbejdet af McKinsey & Company, og den viser desuden, at i 79 procent af de undersøgte tilfælde var planlægningen af it formet af en tæt integration mellem it- og forretningsstrategi.

Resultaterne viser, at virksomhederne arbejder mod avancerede sammensmeltninger af forretningen med it. Det kan bidrage med signifikant værdi vurderer McKinsey.

Avancerede former

"It organisationer, der er håndterer kunsten i forretningssamarbejder kan på en naturlig måde føre over i mere avancerede former for strategisk planlægning. Det kan komme op på et niveau, hvor de virkelig kan vise hvordan, hvor og hvornår it kan bruges som et våben i konkurrencen," står der i rapporten.

En anden indikator på udviklingen i it's rolle i virksomhederne er, at mange it-direktører refererer direkte til direktøren.

Ifølge undersøgelsen refererer 44 procent direkte til direktøren, mens andre 42 procent refererer til økonomidirektøren eller den daglige leder.

It-direktørerne skal tænke mere strategisk

Der skal dog endnu gøres et stykke arbejde for at gøre it til en konkurrencefordel for virksomheden, mener McKinseys analytikere.

For eksempel svarer mindre end to tredjedel af respondenterne, at den teknologiske udvikling former virksomhedens strategi.

Kun 43 procent svarer, at de er gode til at identificere de områder, hvor it kan gøre mest for forretningen.

Disse tal viser, at it-direktører kan have svært ved at matche den teknologiske udvikling med forretningens mål, skriver analytikerne i rapporten.

På samme tid svarer lidt mere end en tredjedel, at de er bedre til at introducere ny teknologi i forhold til deres konkurrenter, mens kun 46 procent siger, at de kigger på it-udviklingen hos konkurrenterne, når de selv skal lægge strategier.

"It-direktører skal være mere sporet ind på den måde teknologi bliver anvendt i branchen og på tilsvarende markeder, hvis deres virksomheder skal bruge innovation til at skabe en konkurrencefordel," står der i rapporten.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere