Artikel top billede

Sun klar med verdens største mobile serverpark

JavaOne 07: Sun Microsystems er klar med et mobilt datacenter i monsterklasse maskeret som en vanlig transportcontainer, der bliver trukket af en amerikansk truck.

JavaOne, San Francisco: Til vands, til lands eller i luften.

Sun Microsystems fremviser i disse dage det første færdigbyggede komplette datacenter, som lader sig transportere per helikopter, skib eller lastbil.

Projektet, som er døbt Black Box, er meget tæt på at få sine første kunder.

Og den 10 ton tunge og knap syv meter lange sortmalede transportcontainer kan rumme et komplet datacenter, der er i stand til via potent lager- og serverkraft at drifte 10.000 pc'er.

Skal tilsluttes vand

Den synligt stolte Sun-medarbejder, der viser rundt for det internationale pressekorps på JavaOne-udviklerkonferencen er synlig stolt over det massive datacenter, som i anledning af konferencen er placeret solidt på en amerikansk megatruck, som også huser en komplet dieselgenerator, der kan levere 200 kilowatt til drift og køling af det rackmonterede udstyr.

Det eneste, den diskrete container kræver, når den er blevet transporteret til sin destination er udvendig tilslutning af vand til køling af datacenterudstyret.

Vandkøling er op til 20 procent mere effektiv end luftkøling.

Derudover kræver det mobile datacenter optisk- eller kobberbaseret tilslutning til gigabit-ethernet.

Fra boreplatform til nødhjælpscentre

Mens vi vader rundt og beundrer det blanskinnende indre, hvor rackkabinetterne er monteret på vibrationsdæmpende anordninger, der kan klare belastninger på op til ni G, forklarer vores guide, at målgrupperne for produktet er en meget bred vifte af brugere.

Det kan være nødcentre i kriseområder, som har brug for central computerkraft til at servicere it-infrastruktur.

Det kan være et universitet, som har får brug for mere kapacitet.

Det kan være en virksomhed, der har behov for at supplere computerkraft i en spidsbelastning.

Datacentret kan anvendes i områder, hvor den tilgængelige plads er begrænset, for eksempel på off shore boreplatforme.

Og mens prototypen nu er på vej ud til de første kunder, er den næste udgave i støbeskeen.

"Vi arbejder på at udvikle en stackable version, hvor flere containere kan placeres ovenpå hinanden og danne et samlet datacenter. Men der er stadig udfordringer i form af at kunne levere den nødvendige strøm og opretholde det nødvendige vandtryk til køling," lyder det fra den fremvisende Sun-medarbejder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere