Open source-udviklere skal have en del af kagen

Sun foreslår, at udviklerne af open source software får en del af kagen, når der bliver tjent penge på den software, de har stillet til rådighed gratis.

Computerworld News Service: Suns forslag om at betale open source-udviklerne, når der bliver tjent penge på deres arbejde, kom på CommunityOne konferencen i San Francisco.

Software-direktør i Sun, Rich Green, tvivler på, at den nuværende model, hvor open source-udviklerne skaber gratis software, som andre tjener store penge på, er holdbar i længden.

"Det er en bekymrende og på lang sigt tror jeg ikke, at den nuværende model er holdbar. Vi overvejer grundigt, hvordan vi kan kompensere for det arbejde, som folk laver," siger han.

Omvendt Robin Hood

"Den nuværende model virker som en omvendt Robin Hood. Der stjæles fra de fattige, mens andre bliver rige," siger Green, der samtidig understreger, at Sun er den største biddragyder i verden, når det gælder open source.

"Der er behov for at arbejde tæt sammen med open source-miljøet for at dele indtægterne," siger han.

Sun vil dele kagen med open source udviklerne

"Jeg er sikker på, at vi vil dele indtægterne," siger Green, der dog ikke går i detaljer med, hvordan det skal kunne lade sig gøre.

Samtidig siger Tim O'Reilly på samme konference, at de dage, hvor prisen på en udvikler afhænger af hvor i verden udvikleren befinder sig er talte.

"Udviklere på den anden side af oceanet spørger nu, hvorfor de skal betales mindre end andre," siger O'Reilly.

"Det er ved at være slut med billig outsourcing," siger han.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere