Artikel top billede

Sun overvejer, om styresystemet Solaris skal gøres tilgængelig under GPL, fortæller teknologidirektør Robert Brewis.

Suns planer om Java-open source kører på skinner

Interview: Sun er på vej til at gøre alle virksomhedens Java-produkter tilgængelige under den samme licensaftale, General Public License (GPL), som Linux har. Teknologi-direktør Robert Brewin fortæller hvorfor.

Computerworld News Service: Sun Microsystems tekniske direktør, Bob Brewin, siger, at virksomheden vil diskutere virksomhedens open source-planer for Java ved den første CommunityOne-dag for udviklere ved JavaOne konferencen i San Francisco i denne uge.

I et interview med Computerworld siger Robert Brewin, at Sun er på vej til at gøre alle virksomhedens Java-produkter tilgængelige under den samme licensaftale, General Public License (GPL), som Linux har.

Han tilføjer, at virksomheden stadig spekulerer på, om den skal gøre styresystemet Solaris tilgængeligt under GPL.

Solaris kan på nuværende tidspunkt kun fås under Suns egen licensaftale, Community Development and Distribution License.

"Hvordan går det med Suns planer om at frigive koden til Java under licensaftalen GPL i næste måned?"

”For et år siden udtrykte nogle af Suns medarbejdere en del bekymring om, hvorvidt frigivelsen af Java-koden ville resultere i en forgrening af programmet og dermed et utal af inkompatible versioner.

Det er ikke sket endnu, og vi vil fortsat gøre vores yderste for at leve op til vores forpligtelser. Sidste år lovede vi, at vi ville frigive hele platformen omkring dette tidspunkt i år. Det løfte holder vi.

Der er altid en fare for uforudsigelige udfordringer, men vi har ikke set rigtig slemme forgreninger i forbindelse med frigivelsen af lignende programmer," siger Robert Brewin.

"Har brugerne stået bag nogle spændende modifikationer til den kode, der allerede er frigivet?"

”Ikke endnu.

Det hele er jo stadig ret nyt. Brugerne venter på, at de får hele programmet at lege med.

Jeg tror, at det mest spændende bliver, at se hvad der sker med Linuxs platform, hvilket er en af grundene til at GPL er sådan et fornuftigt valg.”

"Hvad bliver fokus for CommunityOne, og hvorfor er den tilføjet til JavaOnes dagsorden?"

”Udvikler-miljøet strækker sig jo langt ud over Java. Sun gør meget for at deltage i de forskellige miljøer og bygge open source tilbud.

Vi synes det var en god ide at dedikere en hel dag til udvikling – og ikke nødvendigvis med afsæt i Java. Og ideen er faktisk meget populær.

Vi har allerede over 2,000 tilmeldte. Punkterne på dagsordenen handler om alt fra sprog til Web 2.0, OpenSolaris og Linux.”

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere