"Kulturordfører i Socialdemokratiet, Mogens Jensen. Staten smed ikke mange penge i spil, da spillene hed Ludo og Matador. Hvorfor skal vi så støtte spil på computeren?
"Spil på computeren er ved at udvikle sig til et massemedie ligesom film.
Det er vigtigt, at vi sørger for en god dansk produktion, når så mange danskere benytter sig af spil, og så mange historier bliver fortalt på det her medie.
"S mener ligefrem, at spil er public service. Bør DR ikke opprioritere sport igen, før DR producerer computerspil?"
"DR bør have de nødvendige ressourcer og ikke påtvinges de besparelser, som regeringen og Dansk Folkeparti gennemtvinger.
DR skal også tage sin rolle alvorligt som spilformidler og bruge spil som en del af public service-formidlingen. Det har DR gjort, men det skal selvfølgelig udvikles, ligesom DR har været med til at skabe film i Danmark."
"S ser et problem i, at de fleste spil er produceret i USA. Er det ikke bare klassisk anti-amerikanisme?"
"Nej. Det er vigtigt at producere spil, der har udgangspunkt i vores egen kultur, vores egen fortælletradition og vores egen pædagogiske tradition, når vi bor i et lille land. Det har vi på andre kulturområder, så det skal vi også have på spilområdet.
Men det er klart, at vi også her er oppe mod store kapitalkræfter i USA, der har større muligheder for at dominere markedet, men det skal Danmark give et modspil, og det har vi mulighed for at gøre med vores kreative kræfter inden for animation og fortælling."
"De største successer i Danmark er actionspillene Total Overdose og Hitman. Er de et bedre billede på dansk kultur end amerikanske GTA?"
"På film har vi set, at de store brede publikumssucceser, der også får succes i udlandet, bygger på den gode historie.
Hvis vi kan formå at fortælle den gode historie i danske computerspil, så kan vi sætte en international dagsorden.
Det er klart, at Hitman er svært at adskille fra det, der kommer fra amerikanske spilproducenter.
Men jeg tror netop, at det internationale gennembrud i den danske spilbranche har været med til at sikre, at vi nu kan koncentrere os om den gode historie, der bygger på danske værdier."
"S vil gerne støtte computerspilsturneringer. Hvorfor skal mine skattepenge gå til, at en 14-årig skyder terrorister i Counterstrike?"
"Vi kan diskutere, hvorfor skal der stilles skattepenge til rådighed for, at folk kan spille kort.
Det stiller vi jo lokaler til. Samfundet skal selvfølgelig stille rammer til rådighed ligesom på alle mulige andre områder, når computerspil er blevet en del af dagligdagen for mange danskere og for mange børn og unge, og når det i højere og højere grad bliver et socialt samlingspunkt, hvor folk er fysisk samlet om at spille spil.
Her giver vi ikke computerspil et fortrin. Vi ligestiller computerspil med andre former for fritids- og kulturarrangementer, hvor man mødes fysisk sammen. Det synes jeg er vigtigt.