Flere penge til nyere bands – færre til TDC Musik.
TDC har indgået en aftale med andelsselskabet DiGiDi, hvor nye bands får mulighed for at lægge musik ud på TDC's musikbutik, uden TDC opkræver en krone for de første 5.000 downloads fra brugerne.
"Jeg surfer ikke på 1.400 forskellige websites for at følge med i, hvad der er på vej op. På den her måde får jeg og andre en mulighed for at følge med på ét sted," siger Søren Tvilsted, chef for TDC's musikbutik på nettet.
Vil være stedet for ny musik
TDC Musik forsøger at være den musikbutik, hvor man finder den danske musik – også fra nyere bands, der ikke er populære endnu.
TDC Musik vil derfor lave en hitliste for de kunstnere, som TDC ikke tjener penge på.
Søren Tvilsted siger, at hovedformålet er at skabe en platform for nyere bands.
Håbet er, at flere af de nyere bands vil slå igennem, så de kan skabe omsætning for musikbutikken.
Platinplade for downloads
TDC har allerede haft en succes med at satse på en gruppe, der ikke har udgivet sin første cd endnu.
Gruppen KNA Connected udgav i slutningen af sidste år nummeret "Fibs - Løgn og Latin".
Sangen har netop opnået platin for 15.000 downloads, selvom gruppen endnu ikke har udgivet hverken en single eller et debutalbum.
Søren Tvilsted vurderer, at to ud af tre downloads er sket gennem TDC Musik.
Priserne går mod nul
Aftalen om de gratis downloads er indtil nu kun lavet med DiGiDi, der hjælper bands og andre kunstnere med at få distribueret deres musik på nettet.
Dermed kan nyere musikere sælge musik uden at være tilknyttet et pladeselskab.
DiGiDi er et andelsselskab, som kunstnerne ejer i fællesskab. Så selvom selskabet skulle tjene flere penge på TDC's initiativ, kommer hovedparten alligevel kunstnerne til gode.
Daglig leder Henrik Leschly fortæller, at TDC ikke er den eneste butik, der sænker priserne eller laver rabatordninger.
"Priserne for distributionen går mod nul. Vi kan se, at Itunes heller ikke tjener noget særligt på sine numre," siger han.
Musiksalg i Ghana
DiGiDi er en dansk virksomhed, men sælger også musikken via internationale musiksites. Derfor er selskabet begyndt at få kunder i udlandet.
I efteråret oprettede andelsselskabet en afdeling i Ghana. En medarbejder har her fået en internetforbindelse, så han kan uploade musik fra ghanesiske musikere.