Nettyve lænser Nordea dagligt

Hver dag stjæles store beløb fra Nordeas svenske webbank på grund af for dårlig sikkerhed. Tabet har rundet otte millioner kroner og stiger fortsat.

Millioner af kroner fortsætter med at fosse ud af bankgiganten Nordea fordi hackere dagligt stjæler penge fra webbanken.

Det samlede tab har nu rundet otte millioner og stiger hver dag.

Nordea mister stadigvæk store beløb, fordi kundernes konti hver dag bliver drænet af hackere, som bryder ind i kundernes netbank.

Det samlede tab har nu rundet otte millioner kroner og vokser hver dag. Det skriver Computerworlds svenske søsterblad.

Store beløb forsvinder

Ifølge svensk politi er det ikke usædvanligt, at større beløb op til 64.000 kroner pludselig er væk fra en kundes konto. Samtidig kommer der hele tiden nye anmeldelser.

Det skyldes, at det stadig er muligt for bedragere at udnytte de samme sikkerhedsbrister, som i vinter var årsag til det store digitale kup mod Nordea.

”Problemet har flere gange set ud til at aftage. Men så kommer der en ny bølge, selv om Nordea advarer om problemet på selskabets hjemmeside,” siger kriminalinspektør Jim Näsström til avisen.

Bedragere har skiftet metode

Allerede i januar lukkedes en del af de såkaldte command and control servere, som trojaner-viraerne på kundernes inficerede maskiner henter ny kode fra.

Men i stedet for at bruge trojanere har bedragere nu kastet sig over masseudsendelse af falske emails fra Nordea som det foretrukne phishing-værktøj.

”Stort set hver dag sker der nye bedragerier. Og det handler om ganske pæne beløb,” siger Jim Näsström til avisen.

Flere personer har allerede fået dom for at stille deres bankkonti til rådighed for nettyvene, så pengene kan bringes ud af Sverige. Men omkring 160 personer venter endnu på at komme for retten, hvor de risikerer en fængselsstraf.

Kun succesfulde angreb anmeldes

Ifølge avisen er det kun en del af angrebene, som anmeldes til politiet.

Nordea er holdt op med at anmelde forsøg, som stoppes i tide, fordi en domsafgørelse har fastslået, at det ikke er ulovligt at stille sin konto til rådighed for andre, hvis bedrageriet mislykkes.

I stedet erstatter Nordea hurtigt det forsvundne beløb, hvorefter Nordea lægger låg på sagen, skriver avisen.

Nordeas svenske sikkerhedsløsning har tidligere været udsat for massiv kritik.

Samtidig har sikkerhedseksperter udpeget Nordea som det nemmeste mål for netbedragere.

De fleste spor i jagten på bedragerne peger ifølge politiet mod Rusland og andre østlande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere