Klap lige hesten.
Det er lidt firkantet budskabet fra Dansk Folkeparti til de fagforeninger, der mener at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) bør trække sit lovforslag mod hemmelige aftaler tilbage.
"Jeg tror faktisk, at Akademikernes Centralorganisation overreagerer på sagen. Vi kunne selvfølgelig lade være med at lave lovgivning, hvis fagforeningerne ønsker at beholde de hemmelige jobklausuler," siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted fra Dansk Folekparti.
Men fagforeningerne møder stor forståelse hos oppositionen.
Lov forringer vilkår
Arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov fra Socialdemokraterne mener, ligesom fagforeningerne, at loven vil stille lønmodtagerne ringere end i dag.
"Vi er enige med de faglige organisationer. Vi vil på onsdag melde, at S stemmer imod ministerens forslag, fordi det er ringere end retstilstanden for medarbejderne i dag," siger han.
Også de radikales Elisabeth Geday opfordrer ministeren til at trække lovforslaget tilbage.
"Loven snarere end at afholde virksomhederne fra at lave jobkarteller - i stedet lovliggør dem - så længe de blot ikke er hemmelige. Mit mål er at fjerne urimelige bindinger på folks muligheder for at få et nyt job - hvis loven ikke lever op til det og snarere stadfæster stavnsbindingerne, så kan jeg kun opfordre Claus Hjort til at trække loven tilbage., siger hun
I stedet opfordrer hun ministeren til at arbejde videre på det forslag, som oppositionen fremlagde i sidste uge.
Det lovforslag forbyder både de hemmelige og ikke-hemmelige jobkarteller.
Truer med retssager
Virksomheder kan se frem til at skulle tilbringe en del tid på retssager og faglige twister, hvis ministerens lov vedtages.
Akademikernes Centralorganisation truer i deres høringssvar til loven med et sandt juridisk ragnarok.
"Afsluttende skal det anføres, at gennemføres lovforslaget således som det er fremlagt må det forudses at loven kommer til at give anledning til en kaskade af tvister mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Retssager vil – som følge af en meget uklar lov – blive anlagt og da det er uvist om en anlagt retssag sætter en kartelaftale ud af kraft indtil der foreligger en afgørelse, vil de berørte lønmodtager kunne komme meget slemt i klemme", skriver organisationen.
AC repræsenterer en lang række fagforeninger og har tilsammen 254.000 medlemmer.
Også LO har varslet sager i det fagretlige system.
Fagforeningen mener, at jobkarteller strider med overenskomstaftalen, der ifølge fagforeningen sikrer, at der ingen barriere må sættes op for medarbejdernes mulighed for at anvende sine evner og uddannelse.