Artikel top billede

Hvad skal vi egentlig med byrådsmøder på nettet?

Fem skarpe: Odder Kommune er gået med i et europæisk projekt, der sikrer, at borgerne i Odder Kommune kan se byrådsmøderne på nettet. Men hvem gider det? Borgmester Niels-Ulrik Bugge (V) giver fem skarpe svar på fem skarpe spørgsmål.

"Borgmester i Odder Kommune, Niels-Ulrik Bugge (V). Der er allerede meget få, der ser folketingsdebatter hjemmefra. Hvorfor tror du, at der er nogle der vil se på et byrådsmøde?"

"Fordi det er meget mere vedkommende for folk. Det er noget, de forbinder med det daglige i lokalområdet."

"Er det ikke, fordi I kan kradse penge ind fra EU, at I går med i projektet?"

"Nej, det er det ikke. Det koster os jo faktisk en hel del penge ud over dem, vi får fra EU.

Det er klart, at pengene fra EU er medvirkende til, at beslutningen bliver taget nu, men jeg har allerede et år før, jeg blev borgmester, kæmpet for nogle ordentlige lydforhold i salen. Og med projektet får vi også et ordentligt mikronfonanlæg."

"Hvad vil få flest seere: Debatten om et nyt gadenavn eller det nyeste tillæg til spildevandsplanen?"

"Der er næppe tvivl om, at gadenavnet får flest seere, hvis det er en smule kontroversielt.

Folk forventer, spildevandsplanen er i orden. Det har først interesse, når der er problemer med spildevandet.

"I skriver, at der gennemsnitligt har været en 500 procent stigning i antallet, der overværer et byrådsmøde efter indførslen af streaming på nettet. Betyder det en stigning fra 2 til 12 tilskuere i Odder?"

Jeg har ingen tal på, hvor mange, der overværer et byrådsmøde nu, og jeg tør ikke sige, hvor mange vi får.

Men jeg er helt sikker på, at når folk kan se byrådsmøder hjemme i sofaen, så giver det også interesse for at komme og se byrådsmødet live.

Men vi holder byrådsmøder mandag klokken sytten, og den sag en børnefamilie interesserer sig for, kommer måske først på klokken halv syv.

Det vil blive en kæmpe fordel, at folk kan nøjes med at klikke ind på den eller de sager, de har interesse i, hjemme fra stuen.

"I byrådssalen blev projektet kaldt vigtigt for byens branding. Hvordan hjælper nogle kameraer på byens branding?"

Et af byrådets indsatsområder er borgerinddragelse, og det her er i allerhøjeste grad borgerinddragelse.

Nu er folk ikke kun henvist til at følge med i avisen, men de kan sidde hjemmefra og høre helt eksakt, hvad en politiker sagde."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere