Forskningsnettet femdobler hastighed

Det danske forskningsnetværk femdobler hastigheden til 10 gigabit og åbner op for dedikerede fiberlinjer. Det bringer det danske forskningsnet op blandt verdens bedste.

Danmark skal kunne modtage store datamængder fra atomforsøg i Schweiz, og vi skal kunne fjernstyre stjernekikkerter på den anden side af jorden.

Det bliver muligt efter den opgradering af Forskningsnettet, som Videnskabsministeriet netop har bevilget 40 millioner kroner til.

De fleste lande fra den lidt rigere del af verden har et separat forskningsnet, der sikrer højere hastigheder og mere sikre forbindelser mellem forskningsinstitutionerne end internettet tilbyder. Disse forskningsnet er bundet sammen i internationale netværk.

Højere hastighed og flere kanaler

Danmark har indtil nu kun tilbudt to-gigabit forbindelser, hvor førende lande som Holland, Sverige og dele af USA har haft 10-gigabit forbindelser samt mulighed for flere dedikerede forbindelser. Her udnytter man, at fiberkabler kan bære flere datastrømme ad gangen.

Med de 40 millioner kroner når Danmark op på samme standard.

"Man kan sige, at vi får mange kanaler, hvor en af kanalerne bliver den generelle opgradering til 10 gigabit," siger Martin Bech fra Uni-C, der er medlem af Forskningsnettets styregruppe.

I de dedikerede forbindelser kan man opnå højere hastigheder, men lige så vigtigt er det, at der er en større sikkerhed for, at datapakkerne ankommer i den rigtige rækkefølge, hvilket kan være et problem i andre typer net.

Der går dog lidt tid, inden Danmark kan prale af at være blandt verdens bedste. Først skal fiberforbindelserne i udbud her til sommer og først derefter skal infrastrukturen bygges op.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere