Apples Safari-browser nedlagt i sikkerhedskonkurrence

En sikkerhedsekspert fra New York brugte mindre end 12 timer på at finde og udnytte en 0-dagssikkerhedsbrist i Apples Safari-browser. Det indbragte ham en MacBook Pro samt 55.000 kroner.

Opdagelsen af 0-dags sårbarheden kom på sikkerhedskonferencen CanSecWest.

På konferencen var der udskrevet en konkurrence, hvor vinderen kunne tage en fuldt opdateret MacBook Pro med hjem, hvis vedkommende kunne hacke den.

Desuden kunne den heldige og dygtige hacker sætte 55.000 kroner ind på sin bankbog.

Vinderen af en 2.3Ghz. MacBook Pro blev Dino Dai Zovi, der på blot 12 timer fandt et sikkerhedshul i Safari-browseren.

En sårbarhed, der kan udnyttes via fjernadgang, og hvor angriberen kan overtage alle brugerrettigheder på den hackede computer.

Nederlag til Apple

Opdagelsen er en spand koldt vand i hovedet på Apple. Den viser nemlig, at styresystemet langt fra er immunt over for de sikkerhedsangreb, der plager Windows-folket i stor stil, skriver The Register.

Det bekræftes af en dansk sikkerhedsekspert.

"Mac er på ingen måde er mere sikker end andre operativsystemer."

"Når der er færre virus til Mac, er det simpelthen fordi, det ikke er besværet værd at udvikle virus og lignende. Der er for få maskiner," siger Carsten Jørgensen, seniorkonsulent i Devoteam Consulting.

Præmien forøges med 55.000

Dai Zovi, der faktisk slet ikke var deltager på sikkerhedskonferencen, blev inviteret til at komme forbi for at finde et hul i Apple-sikkerheden.

På konferencens første dag var præmien kun Apple-computeren, og det tiltrak ikke den store opmærksomhed for hacke systemet.

Men da Tipping Point på anden dagen forhøjede præmien med 10.000 dollar, svarende til 55.000 kroner, blev interessen betydelig større, og en af konferencedeltagerne bragte Dai Zovi på banen.

"Det viser, at hvis motivationen er til stede, som de 10.000 dollars i konkurrencen, er der selvfølgelig også masser af sårbarheder at finde i Mac," siger Carsten Jørgensen.

Den sårbarhed Dai Zovis har fundet, er en client-side JavaScript-fejl, der gør det muligt at afvikle arbitrær kode, når man besøger en særligt udformet webside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere