Test-software lækket på nettet - Microsoft raser

En person ved navn"Richard" har lagt en test-version af Microsofts nye Home Server-software ud på nettet. Microsoft er rasende og straffer alle, der hedder noget med "Richard."

Computerworld News Service: Microsoft vil tage alle midler i brug, for at finde ud af hvem der har snuppet og udgivet en test-version af virksomhedens helt nye software til Windows Home Server, Community Technology Preview (CTP).

Kort tid efter at Microsoft havde udleveret test-versionen af CTP til en lille gruppe testere, blev den lagt ud på bloggen på hotfix.net af en bruger, der går under navnet "Richard."

IDG News Service har opsnappet en e-mail, der efterfølgende er blevet sendt til testerne.

E-mailen er fra Kevin Beares, som er en af lederne af holdet bag Windows Home Server og er sendt til alle Microsofts Most Valuable Professionals (MVPer), hvis navn indeholder Richard.

MVP er en titel, som Microsoft giver mennesker, som er aktive og hjælpsomme i miljøerne omkring Microsofts forskellige produktgrupper, og mange MVPer ender med at blive testere på nye produkter.

Ingen adgang

"Du får ingen adgang til beta’en, før jeg har fundet den Richard, der har offentliggjort softwaren," står der i e-mailen. "Jeg vil sammen med vores administrative hold finde ud af hvem af jer, der har sladret."

Kevin Beares undskylder også i e-mailen, at han straffer de uskyldige MPV’er, der hedder noget med Richard, og siger, at hvis den skyldige selv melder sig, vil han måske betragte vedkommende med mildere øjne.

Windows Home Server er en ny version af Windows OS, der giver brugeren mulighed for at opsætte sikre PC-netværk, derhjemme, så de kan dele og lagre mediefiler.

En Beta 2-version af softwaren kan fås nu, og den endelige udgivelse forventes af være klar til forsendelse, før året er omme.

På nakken

Ethan Allen, der ejer hotfix.net, fortæller, at Microsoft har kontaktet ham og bedt ham fjerne Windows Home Server CTP fra hans side. Han har flyttet det fra selve hjemmesiden over til en privat side.

”Microsoft har været på nakken af mig for alt muligt. Denne her CTP-sag er bare en af dem,” siger Ethan Allen.

Ethan Allen mener, at Microsoft har ”spioner” i de forskellige forummer på hotfix.net, der forsøger at finde ud af hvem der forsyner hans hjemmeside med software prøver.

Microsoft har også spurgt Ethan Allen direkte, hvem hans kilde er – et spørgsmål Ethan Allen nægter at besvare.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere