DRAM-priserne stadig i frit fald

Prisen på de mest populære ramkredse, DRAM, (dynamic RAM) fortsatte med at falde i den første halvdel af april. Salgspriserne er nu under mange producenters produktionspris, vurderer DRAMeXchange Technology.

Computerworld News Service: Kontraktpriserne på den mest udbredte DRAM-chip 512Mb, 667MHz DDR2 (double data rate, second generation) faldt i april med 16,7 procent til 13,88 kroner per chip. Det oplyser den Taiwanesiske onlinebørs for ramkredse DRAMeXchange.

Omkring tre fjerdedele af alle DRAM-chips bliver købt og solgt på kontrakter mellem DRAM-producenter og større pc-producenter som Dell og HP.

Den seneste prisfastsættelse på 13,88 kroner gælder kontraktfastsatte priser på chips fra den første halvdel af april. De viser at udbuddet af DRAM langt overstiger efterspørgslen.

Det resterende DRAM bliver solgt på spot-markeder på samme måde som eksempelvis olie og guld.

Selvom mange analytikere ser prisen på DRAM som en indikator på at PC-salget er faldende, så mener DRAMeXchange ikke, at det er tilfældet denne gang.

Produktionslinien er for stor

DRAMeXchange mener, at chipfabrikanterne har omlagt produktionslinierne til DRAM i stedet for NAND flash hukommelse, som har haft faldende priser i seks måneder inden prisen stabiliserede sig for nylig.

Omlægningerne har medført et for stort udbud af DRAM, mens mængden af NAND flash hukommelse mere har tilpasset sig efterspørgslen.

”DRAM-producenter vælger måske nu at lægge produktionen om igen, men det vil tage omkring tre måneder. På kort sigt vil prisen på DRAM ikke stige,” skriver Gartner i en Sunday rapport.

De faldende priser er stadig et slag for chip-producenterne. Produktionsprisen for en ramklods på 512Mb ligger mellem 13 og 16,50 kroner.

Den seneste tids prisfald betyder at nogle af producenterne producerer DRAM med et tab på hver chip. DRAM-producenterne har tidligere produceret chips til under produktionsprisen for at fastholde markedsandelene, men de vil nok holde igen, hvis priserne falder yderligere, vurderer DRAMeXchange.

Billigste ram til forbrugerne i juni

Brugere som er på udkig efter DRAM, finder de bedste priser i butikkerne omkring en måned efter at priserne er faldet på det globale marked.

En række analytikere, herunder DRAMeXchange, vurderer at prisen vil ramme bunden i maj. Det betyder at den private forbruger kan forvente at finde de billigste ramklodser i juni.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere