Computerworld News Service: Citizendium er et online-leksikon, der bliver åbnet for offentligheden tirsdag og som er grundlagt af Wikipedias grundlæggere.
Projektet, der blev sat i gang i november, sigter efter at forbedre Wikipedia-modellen - blandt andet ved at forlange, at bidragsydere skal bruge deres rigtige navne, lyder det fra organisationen.
Siden november har 180 ekspert-redaktører og 800 forfattere sluttet sig til projektet og de arbejder på cirka 1.000 artikler.
"Vores pilot-projekts succes viser, at der er håb for, at vi kan rette op på den type misbrug, som folk dæmoniserer web 2.0 med,” siger Larry Sanger, chefredaktør for Citizendium og med-stifter af Wikipedia.
Både indhold og pålidelighed
Han mener, at man på Citizendium ikke behøver at vælge mellem indhold og pålidelighed.
"Vi har vist, at vi kan skabe et åbent og pålideligt indhold. Vi kan faktisk være åbne over for alle mulige forskellige deltagere og stadig sikre en høj standard af indholdet og den kollektive opførsel,” siger han.
Wikipedia befandt sig i skudlinjen tidligere på måneden, da en populær bidragsyder, der gav sig ud for at være professor, blev afsløret og det viste sig at han var universitetsstuderende.
I sidste uge sagde to ansatte på Wikipedia op uden at fortælle hvorfor.
I Citizendium kan forfattere påbegynde nye artikler og rette eller tilføje ting i eksisterende artikler.
Derudover kan redaktørerne træffe beslutninger om, hvordan noget skal lyde eller se ud og kan desuden godkendte bestemte versioner af artiklerne, så de kan optjene en slags ”godkendt” –stempel.
Citizendium har desuden ansat nogle "politibetjente", der skal få siden til at køre så gnidningsløst som muligt ved at gøre brugerne opmærksomme på deres eventuelle fejl og forklare dem, hvad der er forkert.
Betjentene træffer beslutninger om adfærd, ikke om indhold, siger organisationen.
Oversat af Ditte Thøgersen