EU-kommissær: Microsofts opførsel er uacceptabel

Microsoft undviger gang på gang EU-kommissionens dom og sidder nu på 75 procent af markedet for forretningsservere.

Computerworld News Service: Den europæiske konkurrencekommissær, Neelie Kroes, langer ud efter Microsoft i en udtalelse til Europaparlamentet.

Hun mener, at det er uacceptabelt, at virksomheden bliver ved med at indtage markedsandele ved at bruge en taktik, som blev forbudt af kommissionens antitrust-kendelse i 2004.

Tre år senere har Microsoft stadig ikke rettet sig efter rettens dom: at virksomheden skal uddele information om Windows’ samarbejdsevner til en rimelig pris for at lade konkurrerende server-producenter bygge servere, der kører ordentligt sammen med pc'er, der bruger Windows.

"Microsoft øger konstant sine markedsandele, og det er bekymrende for den del af markedet, der beskæftiger sig med udvikling af forretningsservere," siger Neelie Kroes med reference til server-styresystemer, der giver et hold af medarbejdere mulighed for at logge på et fælles netværk.

Hun fortalte parlamentet, at Microsofts markedsandel i den sektor kun er vokset siden kendelsen i 2004. Da kommissionen påbegyndte sin efterforskning af sagen i 1999, havde Microsoft mellem 35 og 40 procent af markedsandelene.

I 2004 var det tal steget til cirka 60 procent, og nu ligger det mellem 70 og 75 procent.

Kontorer fulde af pc'er, der kører på Windows, er nemmere at forbinde, hvis man bruger Microsofts egen forretningsserver, end hvis man bruger en af de konkurrerende virksomheders servere.

Det er en urimelig fordel, der i sidste ende kan resultere i, at Microsoft overtager markedet fuldstændig, advarer kommissionen.

Microsoft har gentagne gange lovet at rette sig efter kendelsen fra 2004, selvom virksomheden har appelleret sagen til EU-domstolen i Luxembourg.

Virksomheden har ved flere lejligheder frigivet dokumenter, men indtil videre har ingen af dem tilfredsstillet kommissionen, der har vurderet dokumenterne i samarbejde med en uvildig ekspert.

Sidste juli gav kommissionen Microsoft en bøde på over to milliarder kroner for ikke at rette sig efter rettens kendelse. Den kom oven i rettens oprindelige bøde på 3,7 milliarder kroner.

Microsoft påstår, at deres priser for adgang til informationen om samarbejdsevnen er helt rimelige, fordi informationen kommer virksomhedens eget, innovative arbejde, og fordi meget af det er beskyttet af patenter.

EU domstolen forventes at føre Microsofts appelsag i slutningen af året.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere