Artikel top billede

EU tvangs-halverer roaming-taksterne

Europa-Parlamentet har besluttet at halvere minuttakster over grænserne. Men Socialdemokraterne er stadig ikke tilfredse med de nye regler. Prisen skal længere ned, mener de.

Europa-Parlamentets forbrugerudvalg har her til formiddag besluttet at sænke roaming-taksterne, når EU-borgere ringer over grænserne.

Prisen var før gennemsnitlig otte kroner, men nu har Europa-Parlamentet fastsat et maksimum på 3,65 kroner.

Men Socialdemokraternes Christel Schaldemose er stadig utilfreds med aftalen.

Prisen burde være endnu lavere, og hun er også utilfreds med, at eksisterende kunder selv skal bede om at få sænket priserne.

"Konsekvensen bliver jo bare mere regulering. I stedet for at give alle forbrugerne lavere priser, skal vi nu vi til at lave kontrolforanstaltninger," skriver Christel Schaldemose i en pressemeddelse.

Det er nemlig teleselskaberne selv, der skal oplyse om muligheden for lavere priser.

Ligner et kompromis

Afgørelsen ligner et kompromis mellem de to tidligere fløje i roamingdebatten.

En fløj ville kun regulere på de priser, som udbyderne betalte til hinanden, mens den anden fløj ville regulere slutbrugerprisen.

Nu bliver der altså reguleret på slutbrugerprisen, men kun for nye kunder – og eksisterende kunder, der selv beder om det.

Både hele Europa-Parlamentet og Ministerrådet skal godkende de nye regler, før de træder i kraft.

Europæerne skal derfor ikke vente lavere priser før efterårsferien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere