En kæmpe mulighed eller en alt for lukket niche.
Holdningerne er delte om, hvorvidt netværkssitet LinkedIn egner sig til at søge it-medarbejdere på.
Udviklingschef i Invendium, Henrik Mohr, søger for tiden en Java-udvikler på LinkedIn.
Det er første gang, virksomheden bruger LinkedIn til at finde medarbejdere, men Henrik Mohr jubler over resultaterne.
Får udenlandske henvendelser
"Vi har fået henvendelser fra nærmest alle dele af verden," siger Henrik Mohr.
Han understreger, at det ellers normalt kun er de helt store danske it-virksomheder, der har ressourcer til at finde medarbejdere i udlandet.
Han har også kig på nogle danske ansøgere ligesom Joakim Kattrup, direktør i Controllerforum, der bruger LinkedIn for tredje gang til at finde en it-medarbejder.
Han synes, det er en helt naturlig måde at søge efter arbejdskraft.
"Du kan overskue den her verden. Det er nemt at se referencer, og du kan se, hvad folk står for, og hvor de kommer fra," siger Joakim Kattrup.
Søgningen bliver ikke bred nok
Antallet af danske jobannoncer er dog kun på 12 og stort set udelukkende fra virksomheder inden for it-branchen.
Leder af center for internetforskning Niels Ole Finnemann er også skeptisk, selvom han understreger, at hans holdning kun bygger på egne indtryk og ikke konkret forskning.
Han mener, at netværksstederne tiltrækker en bestemt type mennesker, og at de ikke egner sig til en bred søgning efter medarbejdere.
"De tænker det samme om, hvordan verden er, hvad der er vigtigt. Det er ikke nødvendigvis det bedste sted at styrke sin konkurrenceevne, når man kun møder nogle, der ligner de andre," siger Niels Ole Finnemann.
Rekrutteringsbureauerne ser ikke umiddelbart ud til at bruge LinkedIn for alvor. Mercuri Urval benytter slet ikke LinkedIn, mens det mindre Coresearch først er begyndt for nyligt.
"Vi prøver os frem," siger konsulent Lise Sørensen, der er glad for LinkedIn's søgemuligheder. Det gør det nemt at finde folk med de rette kompetencer, mener hun.