Artikel top billede

Tokelau ser ikke ud af meget, men ti procent af webstederne fra koraløgruppen er inficerede med malware.

Websider fra Rumænien er Europas farligste

I Europa medfører det den største sikkerhedsrisiko at besøge rumænske og russiske websider. På verdensplan er det de helt små lande, der er de største syndere. Danske domæner hører til blandt de sikreste.

Websider fra små lande som eksempelvis koraløgruppen Tokelau er oftest inficerede med virus eller spyware.

Det viser en stor undersøgelse, der er gennemført af sikkerhedsselskabet McAfee.

McAfee har samlet informationer om 8,1 millioner websider og har udarbejdet en sikkerhedsrangering af de 256 topdomæner, der findes på nettet.

Undersøgelsen konkluderer, at der er store forskelle i gennemsnitssikkerheden mellem de forskellige topdomæner.

Småt er ikke godt

De værste syndere er de helt små lande. Ifølge tallene i undersøgelsen er 18,5 procent af websiderne fra Sao Tome, der har endelsen .st, inficerede.

Et ud af ti websteder med endelsen .tk har ligeledes problemer med malware.

.tk dækker over koraløgruppen Tokelau, der ligger i Polynesien i det sydlige Stillehav. Det er en meget lille region med blot 2000 indbyggere og et areal på 10 Km2.

Også topdomæner fra Niue (.nu) og Cocos Islands (.cc) er relativt farlige at surfe på.

.info har også problemer

Det er dog ikke kun topdomænerne, der har problemer med det gode rygte. Websider med .info i slutningen af adressen har også problemer med sikkerheden.

Ifølge McAfee var 7,5 procent af alle .info-sider skadelige for de besøgende. Desuden udsender 73 procent af websiderne med .info uønsket e-post.

Du kan dog roligt besøge sider fra Finland og Island, for disse lande kan prale med den højeste sikkerhed. Her er der kun registreret problemer med 0,1 procent af websiderne.

Danmark placerer sig som nummer 16 på listen, der gælder landene i Europa og Mellemøsten - lige efter Tyrkiet. På denne liste er det Rumænien og Rusland, som er de værste syndere, og man bør være på vagt, når man besøger sider med efternavnet .ro og .ru, mener McAfee.

Det eneste topdomæne, der er helt renset for skadelig kode er .gov, som benyttes af de offentlige amerikanske organisationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere