Ægyptisk blogger fik fire års fængsel

En 22-årige egypter er idømt fire år fængsel for at blogge. Socialdemokraternes it-ordfører Magnus Heunicke opfordrer den danske regering til at lægge pres på den egyptiske.

En 22-årige egyptisk mand fik fire års fængsel for at blogge, fordi myndighederne i landet mener, at han forstyrrer den offentlige "ro og orden".

Det får den socialdemokratiske it-ordfører Magnus Heunicke til at rase.

Han mener, at det er et brud på ytringsfriheden.

Derfor vil han have den danske regering til at lægge pres på Ægypten.

"Dommen er et rystende eksempel på systematiske anslag mod menneskers grundlæggende frihedsrettigheder, og der bør fra vestens side komme en hård og præcis reaktion over for den ægyptiske regering", siger Magnus Heunicke.

Kritiserer præsident og Islam

På sin blog har den 22-årige kritiseret den ægyptiske præsident og fornærmet islam.

Også andre ægyptiske bloggere sidder fængslet i lignende sager og vil komme for en dommer i den kommende tid, oplyser Amnesty International.

It-ordføreren opfordrer videnskabsminister Helge Sander (V) og udenrigsminister Per Stig Møller (K) til øjeblikkeligt at handle.

"Helge Sander har ansvaret for it og bør kæmpe for alles ret til at anvende internettet. Og så må det iøvrigt gå den diplomatiske vej, i første omgang kan de vel indkalde den egyptiske ambassadør til en alvorlig snak", siger Magnus Heunicke.

International røre

Også internationalt er der røre over dommen.

Direktør hos Amnesty International i Mellemøsten og Nordafrika Hassiba Hadj Sahraoui udtaler til organisationens hjemmeside:

"Dommen er endnu et slag i ansigtet på ytringsfirheden i Ægypten".

"De egyptiske myndigheder må beskytte ytringsfriheden, selv hvis udtalelser måtte opfattes af nogle som fornærmende", siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere