CSC-redegørelse efter it-nedbrud kan trække ud

CSC og selskabets kunder mødes i denne uge for at drøfte sidste uges store CSC-nedbrud. De ramte selskaber har ingen planer om at begyndte at vifte med erstatningskrav lige med det samme.

Strømbruddet hos it-leverandøren CSC i sidste uge kommer ikke til at koste knapper for selskabet i første omgang.

De ramte selskaber - med SAS og SKAT som de største - har i første omgang valgt at koncentrere sig om at få deres systemer op at køre igen frem for at kaste om sig med erstatningskrav.

Kommunikationskonsulent Mikkel Løndahl fra SAS fortæller, at SAS løbende er i tæt kontakt med CSC. Men der ikke vil være nogen former for økonomiske diskussioner mellem de to selskaber, lyder det.

Tre til fire uger

”Nu er driften normal igen, og det er vi tilfredse med. Og inden vi gør skaderne op, så går der nok tre til fire uger”, siger han.

SAS var et af de selskaber, der torsdag var hårdt ramt af strømsvigtet hos CSC, hvilket hovedsageligt gik udover den elektroniske check-in og allokeringen af flypersonale.

Utryg ved nedbruddet

Forsikringsselskabet TrygVesta var også ramt af nedbruddet, hvor blandt andet selskabets mainframe, eget intranet og eksterne forbindelser til samarbejdssystemer ikke fungerede i løbet af torsdagen.

Og først fredag aften fungerede alle systemer igen.

”Det var meget utilfredsstillende at have driftsproblemer indtil fredag aften, hvor vi havde de sidste eksterne forbindelser på plads. Vi forventer nu en redegørelse fra CSC i denne uge, hvorefter vi vil tage stilling til, hvad vi gør med hensyn til en eventuel økonomisk kompensation", siger driftschef hos TrygVesta, Jens Bjørnebo.

Han forventer dog ikke, at TrygVesta ligefrem vil opkræve en kompensation i denne uge.

Kompenstion ordnes internt

En eventuel kompensation vil dog ikke blive udbasuneret i pressen.

"Vi tager den internt med CSC jævnfør vores kontrakt," oplyser kontorchef Johnni Jensen fra SKAT, der også var hårdt ramt torsdag og fredag.

Han vil derfor ikke oplyse om størrelsen på et eventuelt økonomisk plaster på såret.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

2nd level IT-supporter

Netcompany A/S

IT Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere