Wikipedia blandt USA's 10 største sites

Det populære online opslagsværk Wikipedia er kommet ind på hitlisten over USA's 10 mest populære hjemmesider og overhaler derved både New York Times og Apple.com indenom.

Opslagsværket Wikipedia fra Wikimedia Foundations er ifølge comScore kommet ind på hitlisten over USA's 10 mest populære hjemmesider for januar måned.

Wikipedia landede på niendepladsen med 42,9 millioner forskellige brugere i sidste måned, foran hjemmesider som New York Times (nummer 10), Apple (nummer 11) og Viacom (nummer 12).

Wikipedia, som i forvejen lå på sjettepladsen på listen over de 10 mest populære hjemmesider på verdensplan, har hurtigt vundet popularitet i USA, hvor dets moderselskab, den almennyttige Wikimedia Foundation, har hjemme.

I januar sidste år kom Wikipedia ind på en sølle 33.-plads med 18,3 millioner forskellige brugere.

Men allerede i juli var siden kravlet op på en 18. plads på listen med 28,1 millioner forskellige brugere, og endelig i november kom den ind på en 12.-plads med 39,1 millioner forskellige brugere.

Når comScore laver regnskab over Wikipedias popularitet tæller det også besøg på Wikimedia-sider med, som Wiktionary, Wikiquote, Wikibooks og Wikinews, men den største trafik kommer dog fra Wikipedia-opslagsværket.

Wikipedia blev startet i januar 2001 med sin engelsksprogede side, der på nuværende tidspunkt rummer mere end 1.6 millioner artikler.

Wikipedia-projektet er siden da vokset markant og har ifølge WikiMedia nu mere fem millioner artikler på mere end 200 sprog. Det er gratis at bruge Wikipedia, som opdateres af frivillige. Alle, der har adgang til hjemmesiden, kan rette i den og lave tilføjelser.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere