Ikea.dk vil inspirere brugerne

Webchamp 2007: Boligvarehuset Ikeas ambition er at skabe det bedste home furnishing site, hvor brugerne kan designe deres eget hjem. Ikea.dk er nomineret i kategorien Produktpræsentation.

Bo som de rige - uden de riges problemer. Det er temaet for en reklamekampagne, som boligvarehuset Ikea i Danmark har lanceret.

Det er nu en helt anden sag, hvorvidt de rige nu også køber møbler på nettet. Under alle omstændigheder har Ikea.dk succes.

Boligvarehusets hjemmeside er nomineret i kategorien Produktpræsentation.

Udvikles løbende

Designet på Ikea.dk bliver løbende udviklet, og der har kun været en enkelt radikal ændring undervejs.

Som en global virksomhed har Ikea naturligvis også hjemmesider i andre lande, og designet er ens på dem alle.

Der bliver lavet usabilitytests, hver gang der sker en ændring på hjemmesiden.

90 procent af testene handler om navigationen, men Ikea vil i fremtiden også kigge nærmere på indholdet.

Ikeas mission med hjemmesiden er ifølge marketingchef Katarina Hansson at skabe det bedste ”Home Furnishing” site, hvor brugerne har mulighed for at blive inspireret og designe sit eget hjem.

Hun fremhæver hjælpefunktionen Anna, som snart får en chatfunktion, således at Anna både indeholder en automatiseret hukommelse og personale, som sidder og chatter med kunderne.

Webdesigneren

Kenneth Dansbo er ansat som internetansvarlig for Ikea. Han er overordnet ansvarlig for hjemmesiden og har kontakt med afdelinger, som har gavn af hjemmesiden.

Hvad angår produktpræsentation samarbejder han især med Ikeas svenske afdeling.

Ifølge Kenneth Dansbo ønsker møbelgiganten at differentiere sig fra sine konkurrenter - blandt andet ved at turde kaste sig ud i noget nyt.

En god webdesigner skal have lysten til at tænke fremad og tænke i flere medier, mener han.

Fire hurtige spørgsmål

Computerworld har spurgt Kenneth Dansbo om, hvad der er godt webdesign i hans øjne og hvilken hjemmeside, der er hans egen personlige favorit.

- Hvad er den bedste feature ved Ikea.dk?

- Det bedste ved Ikea.dk er helhedsoplevelsen, som afspejler nogle af de stærke sider ved Ikea. Både inspiration, indretningstip og et bredt produktsortiment. Ikea.dk har "alt under et tag".

Samtidig har man gode muligheder for at forberede sit besøg i varehuset og derved få en god oplevelse.

- Hvilken feature ville du gerne ’stjæle’ fra et andet site?

- Hos Ikea er vores mål at være "nummer et home furnishing website". Det er derfor nødvendigt at være fokuseret på, hvordan onlinemediet udvikler sig, samt at turde være anderledes.

Men jeg mener, vi kan gøre bedre brug af multichannels. Altså i højere grad inddrage de værktøjer, som kunderne anvender i dag, som for eksempel mobil og iPod.

- Hvad er din favoritside på nettet?

- Det er svært at komme med en favorit, for der findes mange gode websites.

Men jeg kan godt lide, at der er god inspiration og en god detaljeret visning af sortimentet eller produktet, som giver mig den viden, jeg behøver, for at beslutte mit køb.

Det kan for eksempel være, at man kan forstørre detaljer og se produkter fra flere sider og vinkler. Samtidig må det gerne være nyskabende og anderledes.

- Hvad kan blive bedre ved Ikea.dk?

- Vores navigation kan forbedres, og vi er allerede nu godt i gang med at forny og forbedre dette.

Inden for kort tid vil vi præsentere et nyt layout, som er baseret på diverse usabilitytests og brugerfeedback.

Det kan blandt andet nævnes, at navigationen rundt til den store viden og inspiration på hjemmesiden bliver bedre, og visningen af produkter får nyt layout.

Computerworld præsenterer i perioden op til Webchamp 2007 alle de nominerede websites i kategorierne Forståelighed, E-handel, Produktpræsentation, Dialog, Navigation og Særprisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere