DR sender licens-trusselsbreve til 135.000 danskere

135.000 danske husstande modtager i dag en påmindelse om medielicensen. Brevet giver alle eventuelle sortseere fire uger til at indbetale de 1.075 kroner, som licensen koster halvårligt.

I dag dumper der et brev fra DR Licens- og Programservice ind ad 135.000 danskeres brevsprækker.

I brevet bliver husstanden spurgt om, hvorvidt den har et licenspligtigt apparat efter at medielicensen er blevet indført 1. januar 2007.

- Brevene kommer i forlængelse af DRs kampagne om den nye medielicens hen over julen og nytåret, og de går ud til alle, der ikke betaler licens i dag, lyder det i en pressemeddelelse fra DR Licens- og Programservice.

Eventuelle sortseere har fire uger fra modtagelsen af brevene til at melde sig.

Derefter vil DRs licensinspektører ifølge pressemeddelelsen tage rundt og inspicere, hvorvidt tv-forholdene er som man har angivet til DR.

99 procent har et licenspligtigt apparat

Og der kan måske være noget om DRs nysgerrighed.

For på trods af, at Gallup-undersøgelser har vist, at 99 procent af danske husstande har licenspligtige apparater, så er der stadig omkring syv til 10 procent, der ikke betaler licens.

Især blandt de 18 til 30-årige har grund til at kigge efter rudekuverter med det røde DR-logo. For der er 80.000 husstande ud af de 135.000, der bliver beboet af folk i denne aldersgruppe.

- Vi oplever, at en del er usikre på, hvilke apparater, der er omfattet af medielicensen. Derfor orienterer vi om det i brevene, ligesom vi beder folk revurdere deres situation og tage stilling til, om de skulle være blevet licenspligtige, efter at reglerne er blevet ændret, forklarer chef for DR Licens- og Programservice, Rikke Sloth i pressemeddelelsen.

Tv-licens ophæver medielicens

Den omstridte medielicens på 1.075 kroner skal betales halvårligt af alle, der har en computer, der kan modtage og gengive billedprogrammer eller –tjenester, og som samtidigt har adgang til en internetforbindelse med en hastighed på 256 kilobit per sekund eller derover.

Det gælder også, hvis man har en computer med adgang til radiobølger eller tv-tuner.

Medielicensen er blevet voldsomt kritiseret for at være blandt andet teknologi-fjendtligt. Både it-branchen og Dansk Industri har kritiseret ordningen.

Samtidig har en tidligere undersøgelse udarbejdet af Computerworld påvist, at 72 procent af danskerne finder det forkert at opkræve licens for brug af en pc.

Hvis man i forvejen betaler for sit farve-tv vil man ikke blive berørt direkte af medielicensen eller DRs brevskriveri. Det skyldes, at farve-tv licensen automatisk bliver ændret til en medielicens.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere