Password1 blandt de mest populære passwords

Password1 er blandt de mest anvendte password, viser dissekeringen af 34.000 password stjålet på MySpace. Blandt de længere passwords var "1ancheste23nite41ancheste23nite4".

I slutningen af 2006 blev MySpace udsat for et phishing-angreb, hvor angribere fik lokket adgangskoder og kodeord ud af mange af online-tjenestens brugere.

Angriberen fik oplysningerne ved at oprette en falsk MySpace-login-side og samlede på denne måde adgangsinformationer fra mere end 100.000 af portalens brugere. 34.000 blev offentliggjort på nettet.

Lange, men uopfindsomme

Kun 17 procent af de offentliggjorte adgangskoder bestod af seks karakterer eller mindre, og det gennemsnitlige password var på otte tegn.

Blot to procent af brugerne havde et password på fem tegn eller derunder.

I den anden ende af skalaen havde mere end en tredjedel havde valgt et password på ni tegn eller derover.

81 procent af adgangskoderne bestod både af bogstaver og tal, men to tredjedele af disse benyttede tallet 1.

Eksperter anbefaler, at man bruger mindst otte tegn i sit password med mindst et stort et lille bogstav.

Desuden bør mindst et tegn være et tal eller symbol. Krav, der på overfladen ser ud til at være opfyldt for store dele af brugerne på MySpace.

Ikke den store opfindsomhed

Ser man adgangskoderne efter i sømmene er det dog ikke den store opfindsomhed, der præger valget.

De fire mest benyttede kodeord er nemlig password1, abc123, myspace1 og password.

- Hvis man vælger kendte ord, og tilføjer et tal, er det ikke et sikkert password, siger Carsten Jørgensen, der er ekspert i computer forensics, Devoteam Consulting.

MySapce-brugerne er typisk unge mennesker, og de offentliggjorte adgangskoder tyder på, at denne gruppe er blevet bedre til at vælge passswords end de ældre brugere.

- I forhold til andre undersøgelser af passwords er de unge brugere nået det første skridt i retning af sikre adgangskoder, siger Carsten Jørgensen. Nu mangler de bare, at droppe de kendte ord.

1ancheste23nite41ancheste23nite4

Det længste password var på 32 karakterer, og det kræver sin mand eller kvinde at huske "1ancheste23nite41ancheste23nite4" hver gang, der skal logges ind.

"fool2thinkfool2thinkol2think" og "dokitty17darling7g7darling7" er et par andre hukommelseskrævende eksempler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere