PhotoImpact 8 med masser af funktioner

Uleads bud på et billedbehandlingsværktøj i hobby-klassen er PhotoImpact, som netop er kommet i version 8. PhotoImpact har masser af funktionalitet for en billig penge, men i modsætning til Adobe og Microsofts produkter i samme boldgade er der ikke megen hjælp til de helt grønne.

Masser af funktioner

Der sælges digitalkameraer som aldrig før, og ikke underligt prøver mange producenter at få afsat diverse billedbehandlingsprogrammer til hobbyfotograferne. Uleads produkt i denne klasse er PhotoImpact, og det er et velrenommeret program, som ellers altid har levet lidt i skyggen af Paint Shop Pro og Adobes light-versioner af Photoshop.

Det er nok lidt ufortjent, for Ulead har altid produceret udmærkede grafikværktøjer, og PhotoImpact er ingen undtagelse. Programmets styrke er helt klart den store mængde af funktionalitet, som det byder på.

I den nye version synes PhotoImpact at fokusere på tre områder: Forbedringer af typiske digitalkamera-funktioner, som fjerner fejl og udbedrer mangler automatisk, bedre webfunktioner, såsom automatisk oprettelse af web-gallerier og funktioner til at brænde gallerierne på cd og dvd.

Basis-funktioner
Udover nyhederne, så ligner basis-funktionerne i programmet til forveksling dem, som findes i andre programmer.

Før i tiden kom brugernes hjemme-fotos fra prisbillige scannere, og dermed var mængden af billeder til at overskue, men i de prisbillige digitalkameraers æra er billedmængden vokset i radikal grad og PhotoImpact er i lighed med visse af konkurrenterne udstyret med en indbygget billedbrowser. Den er ganske udmærket, men kan tilsyneladende ikke læse EXIF-data fra digitalkameraer.

Derudover indeholder programmet en Open From Web-funktion, hvor man kan åbne en webside i en dialogboks, og så vælge et billede på siden. Det er en ganske sjov funktion, men den kan nok ikke bruges til så meget, da billeder på webbet jo som regel er komprimeret til det yderste, hvilket gør at man ikke rigtigt kan viderebearbejde dem.


Open From Web er en sjov funktion, selv om den nok ikke er særlig anvendelig i praksis.

Derudover er brugerfladen ganske nydelig. Vi må sige, at vi finder den en anelse nemmere at bruge og finde rundt i end Paint Shop Pro.

Galleri på cd og web

Standard-værktøjerne
Alle de sædvanlige billedbehandlings-værktøjer og funktioner findes i PhotoImpact - inklusive automatiske værktøjer og den gode, gamle rød-øje-fjerner. De fleste redigeringsfunktioner befinder sig i en menu med det lidt kryptiske navne Format, mens enkelte, som eksempelvis rød-øje-fjerner, befinder sig i effekter. Det virker lidt inkonsekvent og trækker ned fra et anvendeligheds-synspunkt.


Kernefunktionerne findes i menuen med det mystiske navn Format. Både PhotoImpact og Paint Shop Pro vil med fordel kunne plagiere Photoshop lidt mere på dette område.

Vektorer og dvd-fotoalbums
Ligesom Paint Shop Pro understøtter PhotoImpact vektorgrafik, inklusive Bezier-kurveværktøjer, 3D-skyggeeffekter og meget mere. Det er dog ikke lige til at se, hvad disse funktioner har at gøre i et program som henvender sig til entusiaster. Vektorer er jo ikke lige det nemmeste område indenfor digital grafik.

En glimrende funktion er muligheden for at skabe foto-albums, som kan publiceres som websider, eller brændes på en cd, endda som et dvd-kompatibelt lysbilled-show.

Ekstra-guf
Udover selve PhotoImpact 8 følger der tre programmer med: Photo Explorer, en selvstændig billedbrowser, Gif Animator 5, som vist må siges at være et levn fra den gang, hvor GIF-animationer var det hotteste på nettet, sådan cirka 1996.

Til sidst kommer billeddatabasen PhotoImpact Album, som kan håndtere op til 65.000 billeder pr. database, som fornuftigt nok kaldes "albums" i programmets terminologi.

PhotoImpact Album er udmærket, men slet ikke i klasse med programmer som ThumbsPlus. Til gengæld er programmet integreret med PhotoImpact, hvilket kan ses i Save-dialogen, som indeholder en mulighed for at gemme i et bestemt album. Det gør det nemt for brugeren at organisere billederne.

God til prisen
For prisen 765 kr. ekskl. moms får man ganske meget med PhotoImpact 8. Der er i højere grad end Paint Shop Pro tale om et program, som henvender sig til entusiaster, men i denne kategori savner PhotoImpact de indbyggede hjælpefaciliteter som Microsofts og Adobes produkter i samme klasse har.

Ulead PhotoImpact 8 er venligst udlånt af Draware A/S.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere