Artikel top billede

Cisco: Nu er målet at blive et video-firma

Video er magt, mener Cisco. Derfor vil firmaet binde folk sammen med levende billeder på tværs af apparater og platforme ved hjælp af ip-teknologi.

Cannes: It-kæmpen Cisco vil være et video-firma, som binder folk sammen med deres indhold på tværs af platforme.

Det fortalte Marthin De Beer, som er firmaets næstøverste chef i Emerging Markets Technology Group på virksomhedens Netværkskonference i filmbyen Cannes onsdag.

Ifølge Marthin De Beer er det på tide, at alle de muligeheder for sammenkobling af teknnologier, som vi ser i privatlivet, bliver gjort nyttige på arbejdet hos firmaerne, hvor eksempelvis bilernes navigationssystemer automatisk kobler sig på ejerens mobiltelefon, så det bliver muligt at ringe op med stemmestyring.

- Det handler om at gentænke, hvad en computer er, siger Marthin De Beer.

Mere og mere integration

Ifølge topchefen vil de yngre generationer, som er vokset op med sms og onlinebaserede videodelingstjenester være med til at presse udviklingen i retning mod langt bedre integration og interoperabilitet mellem forskellige it-platforme.

Firmaets vision er at sammensmelte kommunikationen mellem mobiltelefoner, pc'er, ip-telefoner og andre kommunikationspapparater, så brugerne ikke længere behøver at vælge kommunikationsformen.

Det skal nemlig være slut med besværlige opslag efter telefonnumre eller email-adresser.

I stedet har firmaet udviklet en løsning, som binder alle apparterne sammen på netværksniveau, fortæller Marthin De Beer.

Alt bliver bundet sammen

På konferencen fremviste Cisco således kommunikations-løsningen Ipics, som i praksis viste, hvordan katastrofekommunikation mellem nødradioer på VHF og UHF-båndende kan sammenbindes med både ip-telefoner, mobiltelefoner og bærbare computere ved at gøre det på ip-niveau.

Med løsningen er det muligt ved simpel drag and drop at tilføje personer til en gruppe, som så kan tale sammen på tværs af platform og sted, ikke ulig mulighederne i eksempelvis MSN Messenger.

Det er formentlig tallenes klare sprog som har fået firmaets øjne op for tanken om det videbaserede internet i fremtiden.

Ifølge Marthin De Beer blev der i 2006 streamet omkring 31 milliarder videoklip over nettet.

Det populære videosite Youtube står ifølge chefen alene for 150 millioner visninger af videoindhold om dagen.

- Det gør videostreaming til et kraftfuldt medie, siger Marthin De Beer.

Han peger på at unge mennsker i højere grad bruger andre kunders erfaringer fra Youtube end de bruger søgemaskiner som Google, når de skal ud og bruge penge på noget nyt, og på den måde sætter marketingsafdelinger helt ud af spillet.

Samtidig mener firmaet at video er vigtigt fordi mennesker husker ting som de både ser og hører, bedre end ting de kun ser eller kun hører.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere