China Mobiles kundebase slår USA's indbyggertal

Kinas største mobilselskab, China Mobile, har rundet de 300 millioner kunder og har derfor nu flere kunder, end der er indbyggere i USA. Hver dag kommer mange tusinder fortsat til.

Kinas største mobilselskab, China Mobile, har rundet mobil-abonnent nummer 300 millioner og har dermed nu flere abonnenter, end der er indbyggere i USA, skriver amerikanske IDG News Service.

Der stod ved udgangen af sidste år 301,2 millioner navne i China Mobiles kartotek over mobil-abonenneter. På samme tidspunkt havde USA omkring 300,9 millioner indbyggere.

Netop Kina og Indien er for tiden det hurtigst voksende mobilmarkeder i verden med deres betydelige befolkningstal.

Fremgangen skyldes en kombination af øget velstand og faldende priser på mobiltelefoner, der skyldes, at producenternes omkostninger per telefon er støt faldende.

Det koster ifølge IDG News Service omkring 150 kroner at samle en almindelig GSM-telefon med basale funktioner, mens man for knap 240 kroner kan samle en GPRS-telefon.

China Mobile rundede de 100 millioner abonnenter i sommeren 2002. Blot halvandet år efter rundede selskaber de 200 millioner. Det svarer til godt 182.000 nye abonnenter om dagen.

Ifølge selskaber er der fortsat millioner af kinesere, der inden for den kommende tid vil erhverve sig en mobiltelefon. Kinas indbyggertal ligger for tiden og svinger omkring 1,4 milliarder.

I Indien købte 74 millioner personer deres første mobilabonnement sidste år. Ved årets udgang fandtes der 149,5 millioner mobilabonnenter i Indien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere