Windows Media Player 9

Microsoft lukker snart Media Player 9 ud i den store verden. Den seneste version af firmaets afspiller følger den almindelige tendens på området ved at tilføje jukeboks-funktionalitet, som gør det nemmere at holde styr på mediefilerne. Men produktet kan hverken skabe MP3-filer, afspille dvd'er eller håndtere andre mediestrømme end dem, der er baseret på Microsofts egne formater.

XP-brugere i varmen

Man kan mene, hvad man vil om Microsofts æstetik, men 9'eren er i hvert fald blevet pænere end forgængeren.
Microsofts nye version af firmaets medieafspiller kan nu downloades i en foreløbig beta-version, som virker stabil og har den fulde funktionalitet. Det er dog ikke de store nyheder, som afspilleren byder på, og man kan ikke uden videre skabe MP3-filer eller afspille dvd'er.

Jukebox baby
Brugerfladen er udmærket, og der er masser af skins for enhver smag. En smart ny funktion gør det muligt at dokke afspilleren i proceslinien, men med knappanelet synligt, så man kan hoppe mellem sangene og justere lydstyrke uden at skulle maksimere vinduet hele tiden.

Media Player 9 har fuld Jukebox-funktionalitet, som automatisk henter album- og sangtitler, når en cd kopieres. Derudover kan man nu vælge variabel bitrate, hvilket forbedrer forholdet mellem lydkvalitet og filstørrelse.

Man kan i øvrigt ikke bare umiddelbart kopiere cd'en. For at få lov til det, skal brugeren klikke i en krydsboks for at bekræfte, at man godt ved at det er forbudt, det der med at kopiere.


Microsoft vifter med pegefingeren. Softwaregiganten skal ikke have skår i forholdet til underholdningsbranchen, som har et godt øje til Microsofts systemer til kopibeskyttelse

Der er i øvrigt væsentlig forskel på versionen til Windows XP og versionen til andre udgaver af Windows.

Blandt de funktioner, som kun findes i XP-versionen, er surround-lyd med op til otte kanaler, afspilning af cd'er med 20-bit opløsning og såkaldt video-smoothing, som er en proces, som kan få video med få billeder per sekund til at se pænere ud.

Udmærket opdatering

Det er selvfølgelig interessant at vurdere, hvor godt den nye afspiller klarer streaming, og her har Microsoft lovet forbedringer. Lad det være sagt med det samme: Vi har ikke opstillet den store forkromede test, men bedømt med vores helt subjektive øjne, og her virker det som om QuickTime stadig slår Microsofts videoformater til streaming.

Vi kiggede på en række trailere til samme film i de to formater, men forskelle i opløsning og størrelse gjorde det ikke muligt at skabe en klokkeklar sammenligning. Men indtrykket er dog, at QuickTime-video fremstår skarpere, med bedre farvegengivelse og mere gnidningsløs streaming.

Bedre eller værre
Desværre er der ingen af de tre førende medieafspillere, som kommer med hit-kombinationen: Mulighed for at afspille alle streaming-formater, indbygget jukeboks, cd-ripper med MP3-encoder, og så skal det hele være gratis, forstås. Derfor er der ingen af de tre, som kan opfylde hele behovet.

Når det er sagt, så er Windows Player 9 en udmærket opdatering, men specielt fraværet af dvd-afspiller og MP3-encoder trækker ned i regnskabet.

Media Player 9 kan downloades fra Microsoft. XP-versionen fylder omkring 8,5 megabyte, og versionen til 98 SE, Me, og 2000 knap 12 megabyte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere