Mobilen rydder bordet i Las Vegas

ComputerViews om CES 2007: Mobilitet er blandt de hotteste emner på årets gadget-fest i Las Vegas. Alle de store spillere vil have deres bid af den mobile kage. Men hidsig vækst på området er ingen garanti for høj lønsomhed.

ComputerViews: Det mest mobile medie vinder. Sådan lyder en gammel tommelfinger-regel indenfor medieforskningen.

Denne uges grandiose messe for forbrugerelektronik, det årlige Consumer Electronics Show i Las Vegas, har sat en fed streg under, at mobiliteten også er konge, når det gælder de kommende års teknologiske udvikling.

Mange om buddet

Der er på de første par dage af messen kommet en lind strøm af nye mobile initiativer - og det er ikke bare de trådløse giganter som Nokia og Motorola, der har haft travlt.

Også selskaber, som traditionelt har haft fokus på andre områder – Yahoo, Microsoft, Cisco med flere - har nu for alvor set det mobile lys.

På MacWorld - et separat arrangement i San Francisco – forventes det, at Apple (der jo for længst er kronet som mesteren i det mobile musiksegment) senere i dag kommer med nyt om sin satsning på mobilområdet - måske selskabets længe ventede iPhone.

PC'en bliver slået

Selvom åbningstalen på CES blev holdt af Bill Gates, er det altså ikke i PC-segmentet, at det sner.

- Over alt på dette års udstilling, både i korridorerne og i plenumoplæggene er det klart, at elektronikbranchen planlægger med henblik på en fremtid, hvor håndholdte enheder, og ikke PC’er, vil være det vigtigste redskab, når forbrugere og erhvervslivet skal have adgang til digitalt indhold både derhjemme og på kontoret, skriver den udsendte for amerikanske Market Watch.

Mængden gør det

Der er en række konkurrerende platforme på det trådløse område – for eksempel PDAer og laptops – men det er så afgjort mobiltelefonen, der er den centrale brik i fremtidens teknologi-puslespil.

Det er i høj grad mængden, som gør det. Før udgangen af 2007 vil der globalt være 3 milliarder mobilbrugere, og det gør mobilen til det suverænt mest udbredte stykke forbrugerelektronik.

Samtidig er væksten i salgstallene fortsat imponerende: Nokia venter, at salget af enheder vokser med op til 10 procent i år og for første gang runder en milliard.

Mobilen har vist sig som en uhørt smidig platform for integrationen af en række forskellige behov – traditionel telefoni, datatjenester, musik, film og tv.

Snart vil tjenester som navigation og nye muligheder for trådløs kommunikation fra maskine til maskine også blive standard i mobiltelefoner til massemarkedet.

Tredje verden rykker

Forbrugerelektronikken er under hastig forandring, og den største del af væksten fremover vil komme fra den tredje verden. Det vil yderligere styrke mobilens position.

- Hvis du tager til Kina, Indien eller andre markeder i udvikling vil mobilen ikke kun blive den måde, hvorpå du laver dit første telefonopkald. Den vil også blive dit første møde med en computer, sagde Motorolas topchef Ed Zander i sin tale til CES.

Nye problemer

Så alt ser altså rosenrødt ud for mobilindustrien? Nu ikke så hastig. For med væksten kommer også nye problemer.

Spørg bare Ed Zanders Motorola, der så sent som sidste uge måtte melde om en indtjening, der var miserable 30 procent lavere end forventet – mest fordi det er svært at spinde guld på salg af terminaler til ludfattige indere og kinesere.

En branche i hastig vækst, bestemt, men vokseværk kan også gøre ondt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere