Første fabrik til produktion af plastic-chip på vej

Med knap 600 millioner kroner i ryggen går det britiske udviklingsselskab Plastic Logic i gang med at bygge verdens første fabrik til produktion af plastic-chip. Den nye teknologi kan revolutionere chip-industrien.

Det britiske udviklingsselskab Plastic Logic er med 600 millioner kroner fra en række investorer på vej til at bygge verdens første fabrik til produktion af computer-chip lavet af plastic, skriver Financial Times.

Dermed står chip-industrien til at løsrive sig fra sin afhængighed af det dyre og efterspurgte silicium, som i perioder har været svær at anskaffe i en ordentlig kvalitet for chip-producenterne.

Ifølge Financial Times vil den nye plastic-teknologi kunne nedbringe prisen for chip på verdensmarkedet med op til 90 procent.

Kan sprøjtes på

Samtidig rykker den dag nærmere, hvor produkter som eksempelvis konservesdåser og tøj bliver intelligent. Plastic-teknologien vil nemlig gøre det nemmere at indarbejde chip i andre produkter.

Det skyldes ikke mindst, at Plastic Logic arbejder på en metode, hvormed man kan sprøjte plastic-chippene direkte på eksempelvis tøj, fjernsyns-skærme, biler eller andet.

Den nye teknologi er udviklet på Cambridge Universitet i Storbritannien.

I bund og grund handler det om på en simpel og billig måde at opbygge lag af kredsløb på en slags plastic-substrater fremfor som i dag på silicium-plader.

Råmaterialet bliver plastic-plader på størrelse med et A4-ark, og plastic-substratet bliver polyethylene terephthalate, som også anvendes til drikke-flasker.

Gammel teknologi

Faktisk præsenterede Plastic Logic teknologien allerede i 2000, men først nu - hvor en meget stor industri er helt afhængig af silicium-chip - er der kommet yderligere skub i kommercialiseringen af teknologien.

Dermed er der kommet ekstra seriøsitet bag ideerne, der ellers hidtil har været anset som lige lovlig teoretiske.

De 600 millioner kroner kommer fra de amerikanske kapitalfonde Oak Investment og Tudor Investment.

Tidligere har Plastic Logic modtaget omkring 300 millioner kroner fra Intel og BASF, der er blandt selskabets hovedaktionærer.

Fabrikken kommer til at ligge i den tyske by Dresden, og det er planen, at fabrikken skal stå klar i udgangen af 2008 med en medarbejderstab på 140 mand.

Det er planen, at fabrikken fra 2009 årligt skal producere 2,2 millioner plastic-chip-plader.

Afstanden mellem kredsløbs-linierne på plastic-pladerne vil blive mellem fem og 10 mikrometer, hvilket er betydeligt mere end de nanometre, som silicium-chipsenes kredsløb opmåles i.

Ifølge Plastic Logic er man imidlertid langt med at udvikle plastic-chip med en kredsløbs-afstand på blot 60 nanometer.

Selskabet vurderer over for Financial Times, at der ikke vil gå lang tid, før det er muligt at producere plastic-chips med samme dimensioner som silicium-chippene.

Ifølge Plastic Logic er også konkurrerende sleksaber som Alcatel-Lucent, Philips, Hitachi, Samsung og AU Optronics i gang med at udvikle tilsvarende teknologier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere