Opsang: Sidste udkald for pc-byggere

Kronik: Det vil i fremtiden ikke være muligt at bygge standard-pc'er i Danmark, medmindre man kæder byggeriet sammen med værdiskabende tjenester, mener Christian Bohn, Nordic Channel Manager i Intel.

Kronik: De danske pc-integratører kommer til at lide en krank skæbne, så fremt de ikke sadler om i tide.

Løbet er næsten kørt med blandt andre Zepto Computers som en markant og glædelig undtagelse.

I fremtiden kan man ikke tjene penge på at bygge standard pc’er i Danmark medmindre man kæder disse sammen med værdiskabende services.

Stigende prisfokus i markedet og effektive globale brands har efterhånden begrænset den lokale integration til et minimum.

Der skal være plads til flere

I Danmark har vi heldigvis et par markante undtagelser i form af Zepto Computers, der på kort tid har fået tilstrækkelig volumen.

Hertil kommer et par pc-integratører, der netop fokuserer på erhvervskunder og added-value i form af værdiskabende services.

Men der vil være plads til langt flere på et stort set uopdyrket marked.

I Intel så vi gerne, at der var endnu flere lokale pc-integratører, der havde succes og skabte ekstra værdi for vores fælles kunder.

En platform er ikke bare en CPU, der har fået følgeskab af et motherboard og er pakket pænt ind. En platform er både teknologien inden i boksen, såvel som det er hele øko-systemet rundt om den.

Platformsstrategi

For cirka tre år siden begyndte Intel for alvor at tænke i platformsstrategi.

Startskuddet var lanceringen af Centrino, næste skridt var lanceringen Viiv og nu vPro – en ny platform til kontor-pc’er.

Der er dog mange – ikke mindst hos kanalen – der mener, at en platform blot handler om at tænke motherboard-teknologi ind og pakke det hele som et brand.

Det kunne ikke være mere forkert, og misforståelsen kan blive dyr for kanalen.

Hvis ikke den danske it-kanal forstår at tage denne tankegang til sig, går den glip af de seneste 10 års bedste mulighed for at skabe sig et potentielt meget stort marked.

Platformstankegangen er brugerorienteret og ikke teknologiorienteret – i hvert fald i første omgang.

Ikke særligt interessant

Hvis man kun tænker teknologiorienteret, så er vi tilbage ved boksen med et motherboard og en CPU. Uanset hvor meget man skruer på den konstellation, så bliver det aldrig særligt interessant for brugeren.

Vi havde aldrig kunnet skabe en succes som Centrino, hvis ikke vi havde taget hovedet ud af boksen og set på helheden – ikke kun hele den bærbare, men også den verden, som den fungerer i.

Hovedet nede i boksen

Desværre oplever jeg, at kanalen, både i dens tilgang og i dens markedsføring, stadig har hovedet i boksen.

Der tænkes simpelthen ikke kreativt nok i de muligheder, som platformstankegangen giver i form af at kunne udvikle nye produkter hurtigere og billigere og at kunne tilbyde kunderne services, der skaber loyalitet og oplevelser, der får dem til at vende tilbage.

Der er måske en eller to herhjemme, der begynder at se mulighederne.

Og det er utroligt synd, for de mindre producenter har en unik chance for at omstille sig meget hurtigere end de store spillere, men de er på vej og når de først for alvor tager fat i konceptet, er det måske for sent at have skabt sig det rum, der kan være en kilde til en meget stor forøgelse af omsætningen.

Skal blot samles

Pointen er, at indholdet i boksen blot skal samles, men ved at bruge de muligheder der ligger i platformstankegangen og tilføje den fleksibilitet som mindre og lokale producenter har i forhold til de store, findes der et hav af muligheder for at skabe nye services og forretningsmodeller til fælles glæde for kunder, pc-integratør og Intel.

Ændrer de lokale integratører ikke strategi i 2007, forudser jeg, at den lokale pc-integration bliver væsentligt mindre i 2008 end i 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere