En pest.
Sådan kalder administrerende direktør for teleselskabet V2tel regeringens terrorpakke, som blandt andet betyder, at danske teleselskaber skal døgnbemandes, så politiet altid kan få adgang til lognings-oplysninger.
Det vil i praksis sige, at teleselskaberne skal have folk gående i døgndrift for at kunne betjene politiet ved eventuelle henvendelser.
- Terrorpakken er en pest for alle små teleselskaber, siger administrerende direktør Jørgen Weber fra IP-teleselskabet V2tel.
Han forklarer det med, at det koster ekstra ressourcer at have en vagt kørende døgnet rundt.
V2tel har ikke regnet ud, hvor meget det præcis koster. Men det er et millionbeløb, siger Jørgen Weber.
Et andet af de små IP-teleselskaber, Foniris Telecom med tre medarbejdere, nikker genkendende til kritikken.
- Rent praktisk vil vi dog nok dække regeringens krav med, at vi viderestiller vores telefoner til en mobiltelefon, så vi ikke skal have en mand siddende oppe hele natten, siger administrerende direktør Henrik Vestergaard fra Foniris.
Konkurrenceforvridende
V2tel tager ikke så let på bekendtgørelsen og vil bemande kontakten til politiet i døgndrift. Men ikke til stor tilfredsstillelse for Jørgen Weber.
- Dette her er en af grundene til, at vi ønsker en alternativ brancheorganisation. En mand som telechef Mogens Ritsholm fra TDC skriver jo hele beredskabet for teleindustrien nede i Nørregade. Og det er alt andet lige en fordel for TDC, og en relativ stor ulempe for os, siger Jørgen Weber.
TDC’s telechef, Mogens Ritsholm, afviser anklagen.
- I forhandlingerne om logningsbekendtgørelsen har jeg repræsenteret teleindustrien. Undervejs er alle medlemmer blevet inddraget i beslutningsprocessen, og jeg har svært ved at se, hvordan en alternativ brancheorganisation kunne have gjort det anderledes, siger han.
Han erkender, at små teleudbydere har mange flere forhindringer, da de ikke har samme mandskabsmæssige ressourcer som de store teleselskaber.
- Men det er jo ikke os, der sidder og finder på disse krav til teleudbyderne. Det er jo politikerne på Christiansborg, afslutter Mogens Ritsholm.
Bekendtgørelserne træder i kraft 1. marts 2007.