FBI aflytter slukkede mobiltelefoner

FBI har taget en omdiskuteret teknik i brug, som giver efterretningstjenesten ører over alt. Teknikken gør det muligt for FBI at aktivere slukkede mobiltelefoners mikrofon.

Den amerikanske efterretningstjeneste FBI er i stand til at aflytte folks mobiltelefoner, selv om de er slukkede, og FBI har gjort det i flere tilfælde for at skaffe beviser mod mafia-medlemmer. Det skriver Cnet.

Teknikken, der kaldes en "roving bug" er ren James Bond, men virkelig nok og har faktisk været diskuteret i årevis i sikkerhedskredse.

Bruges mod mafiaen

Teknikken "roving bug" er blevet godkendt af det amerikanske justitsministerium til brug mod medlemmer af New Yorks mafiafamilie, som er meget opmærksomme på traditionelle overvågningsmetoder.

Ifølge Cnet blev de to mafia-medlemmer John Ardito og hans advokat Peter Pelusos mobiltelefoner fra Nextel brugt af FBI til at lytte med på samtaler, der foregik i umiddelbar nærhed af telefonerne.

FBI vurderer Ardito som en af de mest magtfulde mænd i Genovese-familien, der er en af hovedkræfterne i den amerikanske mafia.

Slukket eller ej

Tilladelsen til at bruge teknikken kom fra den amerikanske dommer Lewis Kaplan, der oplyste, at teknikken virker, uanset om mobiltelefonen er slukket eller ej.

Nogle af Nokias telefoner er ifølge Cnet for eksempel stadig i stand til at "vågne op" og fyre alarmer af, selvom telefonen er slukket.

Hvis man vil være helt sikker på ikke at blive aflyttet, skal telefonens batteri fjernes, hvilket mange topfolk i forretningslivet helt rutinemæssigt gør før vigtige møder.

Financial Times har også tidligere beskrevet, hvordan det kan lade sig gøre at installere et stykke software i en mobiltelefon uden ejerens vidende. der aktiverer mikrofonen, når brugeren ikke telefonerer.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere