Mobilen kan blive musikbranchens største fjende

Mobiltelefonen er på vej til at overtage rollen som pladebranchens fjende nummer et, når det gælder udveksling af musik.

Tæt på en tredjedel af unge i alderen 8-13 år benytter mobiltelefonen til at udveksle musiknumre – ofte uden at være klar over, de bryder loven.

Det viser en ny undersøgelse af mobilforbruget hos cirka 1.500 unge i aldersgruppen, skriver bbc.co.uk.

Typisk benyttes telefonernes indbyggede Bluetooth-funktion til udvekslingen – men uden at indehaverne af ophavsretten har givet deres samtykke til udvekslingen.

Bag undersøgelsen står Robin Hart fra virksomheden Intuitive Media, der fremhæver resultaterne som et afgørende problem for pladebranchen.

Han mener dog ikke, at pladebranchen bør rykke ud med sagsanlæg eller lignende mod de unge.

- Børn og unge er ikke klar over, at de foretager sig noget ulovligt. Udvekslingen sker i al uskyldighed og der er ikke behov for at kriminalisere dem, mener han.

Omkring en trediedel af deltagerne i undersøgelsen oplyste, at de udveksler musik via mobiltelefonen. Næsten halvdelen af de deltagere, der oplyste, at de ikke udveksler musik på denne måde, fortalte imidlertid, at de godt kunne tænke sig at gøre det.

- Pladebranchen har hidtil angivet udveksling og deling af musik via internettet som sin fjende nummer et, men denne undersøgelse viser, at mobiltelefonen har potentialet til at overgå dette, siger Robin Hart.

Pladebranchen har i de seneste år fremført, at den taber milliarder til musikpirater på internettet, mens kritikere forklarer de faldende salgstal for cd’er med ændringer i selve forbrugsmønstret.

- Musikfaciliteterne på mobiltelefoner er ekspolderet i de seneste måneder, så denne form for ulovlig udveksling var at forvente, siger Justin Pearse, mobilredaktør på New Media Age, der bestilte undersøgelsen hos Intuitive Media.

Justin Pearse mener også undersøgelsens resultater kan betyde en snarlig udbredelse af mobiltelefonen som omdrejningspunktet for udveksling af musik.

- Med de nye telefoner, der er på vej, er det kun et spørgsmål om uger eller måneder, før deling af musik via mobiltelefonen er et fænomen for massemarkedet, siger han.

Undersøgelsen angiver ikke fordelingen af, hvor store andele af den udvekslede musik, der er ophavsretligt beskyttet eller frit at distribuere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere