Boet efter Dyremose - nu er småt godt for TDC

TDCs nye topboss, Jens Alder, har bebudet nedskæringer og mulige frasalg. Det giver mening for et selskab, der alt for længe har siddet mellem to stole rent strategisk.

ComputerViews: Der skal spares, formentlig sælges fra og så skal citronen presses hjemmemarkedet.

Sådan lyder i kort sammendrag det budskab TDC's nye chef Jens Alder har spredt de seneste dage, blandt andet i et interview med Computerworld.

Det er måske ikke en voldsomt inspirerende opskrift, men den giver god mening for et selskab, der i et strategisk perspektiv har haft endda meget svært ved at finde sine ben under Henning Dyremoses mangeårige ledelse.

Det bløder

Det kommer ikke som en overraskelse, at Alder vil slanke staben, rydde op i koncernens lovligt vidtforgrenede bureaukrati og skabe øgede synergier på tværs af forretningsområderne.

En af TDC's væsentlige cash cows, fastnettelefonien, bløder med en hastighed af fem-syv procent om året, og det må nødvendigvis få konsekvenser på omkostningssiden.

Der er ligeledes sund fornuft i at sælge fra.

For ærlig talt: Det er ikke den mest imponerende buket internationale aktiver TDC har samlet sig i årene under Dyremose.

I nogle tilfælde har man investeret i et godt selskab, men ikke formået at tilkæmpe sig fuld kontrol (Polkomtel i Polen er et eksempel).

I andre har man betalt overpris for aktiver, der aldrig for alvor har leveret varen (behøver vi nævne Sunrise i Schweiz?).

TDC har siddet på hænderne

Mens rivalerne Telenor og TeliaSonera har delt størstedelen af de nordiske markeder mellem sig, og investeret i international vækst, så har TDC jævnt hen siddet på hænderne inde i det hyggelige Nørregade.

En hård dom? Så prøv lige at kigge op til de statsejede nordmænd i Telenor, som med veltimede investeringer i virkelig attraktive vækstmarkeder – Rusland, Ukraine, Syd- og Sydøstasien – har skaffet sig over 100 millioner abonnenter på en syv-otte år.

Men hvad er så den positive arv fra Dyremose-årene?

At TDC med bravur har forsvaret sit territorium i Danmark.

En analyse fra de britiske telekonsulenter Ovum viser, at TDC i 2004-05 var nummer et i sammenligningen med 12 andre europæiske teleselskaber, når det gjaldt om at maksimere omsætningen på hjemmemarkedet.

Det er den succes, som praktikeren Alder vil bygge videre på, og her kan mesterlobbyisten Dyremoses evne til at stryge offentligheden og de danske beslutningstagere med hårene igen komme til sin fulde ret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere