Pc-leverandører i kamp efter Vista-lancering

Pc-producenterne Dell og Lenovo styrker deres produkter for at konkurrere med blandt andet Hewlett-Packard om kunderne, mens Microsoft forbereder salget af Windows Vista til virksomheder.

Vista til almindelige forbrugere kommer ikke i butikkerne før 30. januar, men pc-leverandørerne begynder at sælge pc’er til erhvervslivet med Vista, Office 2007 og Exchange Server 2007 præinstalleret allerede fra i dag.

Udsigten til, at kunderne skynder sig at opgradere deres hardware, så den kan håndtere det forsinkede operativsystem, har fået flere pc-leverandører til at styrke deres udbud af it-ydelser.

Lenovo annoncerede torsdag, at selskabets ThinkVantage softwarepakke vil dække Windows Vista Enterprise.

Samtidig tilbyder Dell nu en onlineapplikation, kaldet Dell Readiness Advisor, der kan indikere, om der er brug for hardwareopdatering.

Dell har også annonceret et “Vista ROI Tool”, hvor brugere over en tre-årig periode kan følge, hvorvidt investeringen i det nye operativsystem tjener sig selv hjem.

Hardwareproducenterne forventer, at Vista-lanceringen får deres salg til at stige, fordi brugerne får behov for kraftigere computere, der blandt andet kan håndtere det nye operativsystems forbedrede sikkerhed.

- For at kunne bruge en stor del af den funktionalitet, som Vista tilbyder, anbefaler vi dual-core processorer, 2 GB hukommelse, større harddiske og skærme i bredformat, siger Kevin Libert, senior manager i Microsoft Alliance hos Dell.

Udsigten til et øget salg er en af de grunde, der har fået Dell til at anbefale produkter som Microsofts Exchange 2007 i stedet for konkurrerende produkter, som for eksempel IBM’s Lotus Notes.

På trods af denne alliance har Microsoft måtte se selskabets forhold til pc-leverandørerne blive belastet, eftersom selskabet har misset flere deadlines i forhold til lanceringen af Vista.

Flere pc-leverandører frygter derfor nu, at julesalget vil falde, fordi forbrugerne vil vente på, at Vista først bliver lanceret til almindelige forbrugere til januar.

For at afhjælpe problemet har Microsoft tilbudt værdikuponer, der sikrer fri opgradering til Vista, til de forbrugere, der køber en ny computere før nytår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere