Mp3-afspillere kan blive forbudt i Australien

Et lovforslag om at forbyde udstyr, der kan benyttes til piratkopiering, er lige nu centrum i en kraftig debat ”down under”.

På samme måde som i resten af verden er ophavsrettrigheder en varm kartoffel i Australien.

Mest debatteret er et nyt lovforslag, der går ud på, at det skal være ulovligt at være i besiddelse af udstyr, som kan anvendes til piratkopiering.

Hvis lovforslaget bliver vedtaget, kan det betyde, at en person, der ejer en videomaskine, computer eller mp3-afspiller, risikerer at blive mødt med en bøde på små 300.000 kroner eller en fængselsdom på op til fem år.

Justitsminister Philip Ruddock siger, at hensigten med lovforslaget ikke er at ramme ”almindelige borgere”, men derimod de personer, som piratkopierer i stor skala.

Trods alle forsikringer om at loven ikke vil blive misbrugt, er mange australiere dog stærkt bekymrede for omfanget af lovgivningen.

Ifølge Brian Fitzgerald, der er chef for juristuddannelsen på Queensland University, vil en stor del af Australiens befolkning blive de facto kriminelle, hvis lovforslaget gennemføres.

Eksempelvis kan en ung pige, der uploader en film til YouTube, hvor hun mimer til sin favoritsang, idømmes store bøder for brud på ophavsretten, som kraft af det nye lovforslag.

Lovforslaget forventes at blive behandlet inden for de nærmeste måneder i det australske parlament.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere