Nyt site: Forskere uploader videoer på nettet

Et nyt videosite for biologiforskere skal gøre det nemmere at genskabe forsøg og øge hinandens erfaringer. To danske forskere er dog ikke overbeviste om sitets bæredygtighed.

Et nyt video-site inden for biologisk forskning har set dagens lys.

Det drejer sig om myjove.com (My Journal of Visualized Experiments), hvor man kan se videoer med forsøg med blandt andet stamceller og angstanfald hos mus.

Formålet med det nye site er at afhjælpe flere af forsøgsvidenskabens store hovedpiner:

Den lave gennemsigtighed og reproducerbarhed med forsøg samt den tid, det tager at opbygge erfaringer.

Med sitet kan forskere og studerende selv få syn for fremgangsmåden i diverse forsøg via videoer og selv uploade deres visuelle bidrag til videnskaben.

Får eget site

Der har været en stigende tendens på videosites som YouTube med, at forskere uploader videosekvenser af diverse forsøg.

Men nu har videnskaben altså fået sit eget site.

Videoerne vil blive uploadet og derefter bedømt af et udvalg, der blandt består af flere professorer fra Harvard og Princetons medicinske institutter.

Hvis en indsendt video bliver godkendt, vil den derefter figurere på sitet en uge efter.

Forskere har forbehold

Professor Mikael Esmann fra Institut for Biofysik ved Århus Universitet er forbeholden over for initiativet.

- Der er jo begrænsninger i, hvor mange forsøg, der reelt er sexede at se på. Det er jo ikke altid, at forsøgene egner sig til at blive filmet og kommunikeret via video, siger han.

Institutleder og professor Carsten Geisler fra Institut for Medicinsk Mikrobiologi og Immunologi ved Københavns Universitet hilser initiativet velkommen.

Han har dog også visse forbehold.

- Forsøg, hvor forskere bare sidder og pipetterer, vil fylde sitet med alt for meget irrelevant indhold, siger han.

Men han påpeger dog, at hvis forsøgene er avancerede og indebærer specielle tekniske færdigheder, så vil det være interessant at se, hvordan de bliver udført.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere