Finanstilsynet skeptisk overfor digital signatur

Finanstilsynet mener øjensynligt stadig ikke, at den digitale signatur er tilstrækkelig sikker, når man skal skifte bank. Vejledning er på vej.

Hvis du vil oprette en konto, så er den digitale signatur ikke tilstrækkelig sikker som legitimation.

Ifølge epn.dk er det konklusionen i den vejledning, som det statslige Finanstilsynet er på vej med. En digital signatur er simpelthen ikke bevis nok for, at det er den rette person, der sidder bag skærmen.

Vejledningen er en beskrivelse af, hvordan bankerne skal fortolke reglerne i hvidvaskningsloven, der blev vedtaget i kølvandet på EU's direktiver mod terrorisme.

Finanstilsynet oplyser, at vejledningen udkommer om et par dage, men vil ikke kommentere, om epn.dk's oplysninger er korrekte.

Kan bruges til skat

Reglerne træder i kraft i januar, og blandt andet Skandiabanken har derfor været utilfreds med, at vejledningen ikke er blevet udsendt.

Skandiabanken vil dog gerne bruge den digitale signatur og håber derfor ikke, at den bliver underkendt.

– Videnskabsministeriet har valgt en sikkerhedsløsning, hvor man kan se sin sygejournal og sine skattemæssige oplysninger. Det er problematisk, at en styrelse under Erhvervsministeriet så kan underkende den sikkerhedsmæssigt. Og det undrer mig, siger Henrik Vad, administrerende direktør for Skandiabanken.

Arbejder på en løsning

Videnskabsminister Helge Sander håber også, at den digitale signatur vil kunne bruges i fremtiden, siger han til epn.dk.

– Signaturen skulle gerne være så sikker, at der ikke var problemer. Derfor prøver IT- og Telestyrelsen og Finanstilsynet at finde ud af, hvordan vi kan styrke den digitale signatur med flere personoplysninger. Vi vil prøve at finde en løsning, hvor man som i dag kan bestille signaturen elektronisk. Hvis man skal møde frem for at få den, frygter jeg, det vil bremse udbredelsen, siger Helge Sander til epn.dk.

Vicedirektør i Finanstilsynet, Peter Sylvest Larsen, antyder da også, at man arbejder på en løsning.

– Vi finder forhåbentlig en løsning. Det går jeg ud fra, siger han.

I mellemtiden har også pengeinstitutternes interesseorganisation, Finansrådet, udsendt en vejledning, hvor rådet anbefaler dets medlemmer ikke at bruge digital signatur.

Finansrådet oplyser, at den pågældende vejledning bygger på tidligere udmeldinger fra Finanstilsynet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere