Hvis seminarierne ikke selv kan give lærerstuderende it-kompetancer nok, så må de hente hjælp hos it-virksomhederne.
Det mener Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Martin Henriksen, og han bliver bakket op af formanden for brancheforeningen IT-Branchen, Jakob Lyngsø.
Det sker, efter it-vejledere og lærerstuderende har rejst kritik over, at de lærerstuderende slet ikke får de it-kundskaber, der er nødvendige i folkeskolen i dag.
Håber på hjælp fra Microsoft
Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti mener, at det slet ikke er tilfredsstillende.
Der er netop afsat penge til efteruddannelse af seminarielærerne, og både Martin Henriksen (DF) og Christine Antorini (S) vil kræve, at nogle af pengene vil gå til at forbedre seminarielærernes it-kundskaber.
Martin Henriksen håber dog også på, at også det private erhvervsliv vil bidrage til bedre læreruddannelser.
– Jeg vil da opfordre it-virksomhede til at tilbyde sig selv. De kan giver en lektion eller to i at bruge it og internet ude på lærerseminarierne, siger Martin Henriksen.
Hvorfor ikke DPU?
Microsoft er ikke afvisende over for ideen, men vil ikke kommentere det konkrete forslag.
– Men vi vil da se positivt på tiltag, der styrker, at lærerne bliver bedre til at integrere it i undervisningen, siger administrerende direktør Jørgen Bardenfleth.
SF's Uddannelsesordfører, Pernille Vigsø Bagge, mener, at private virksomheder skal holde sig væk.
Hun efterlyser i stedet en "voldsom opgradering" af læreruddannelsen med offentlige midler.
– Det kan godt være, vi skal have lærerne på efteruddannelse, eller at vi skal have nogle konsulenter ud. Men jeg forstår ikke, hvorfor det skal være fra Microsoft eller et andet privat firma, siger Pernille Vigsø Bagge.
Hun mener, at seminarierne kunne samarbejde med Danmarks Pædagogiske Universitet i stedet for med private virksomheder.
Fuldstændig umoderne
SF's holdning er "Fuldstændig umoderne", lyder det fra IT-Branchen.
Foreningen påpeger, at it-virksomheder allerede i dag hjælper med undervisning på andre danske uddannelser. Det sker blandt andet på universiteterne.
– Man må finde de bedste kræfter, og man må hjælpe hinanden - og det kræver samarbejde med det private erhvervsliv, siger administrerende direktør, Jakob Lyngsø.
Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, mener, at det må være op til det enkelte seminarium at vurdere, om de vil samarbejde med private it-selskaber.