Nintendo skyder markedsføring af Wii i gang

Reportage: Nintendo løfter sløret for markedsføringen af den nye spilkonsol Wii på konferencen Montreal International Games Summit 2006. Slå, dans eller løb, lyder det begejstret fra Nintendo.

Montreal: Salen var pakket, da Reggie Fils-Aimé gik på scenen som dagens første taler i går på den internationale computerspilskonference i Montreal, Canada.

Som øverste chef for Nintendo i Amerika er han manden, der står for at lancere Nintendos modtræk over for Microsoft Xbox 360 og den kommende Sony PlayStation 3.

Modsvaret til konkurrenterne er Wii, der har valgt et helt andet koncept end Sony og Microsoft.

Aktive spillere

Reggie Fils-Aimé slog begejstret for, at Wii handler om at bevæge sig foran skærmen i stedet for at sidde stille foran skærmen, som brugere af konkurrenternes platforme har for vane.

Slå, dans eller løb foran skærmen, hvis du vil kvase fjenden eller spille tennis med kammeraterne.

- Vi bringer det at røre sig ind i det at spille computerspil, sagde han til salen spækket med udviklere og marketingfolk fra Montreals stadigt voksende miljø af computerspilproducenter.

Klapsalverne hamrede ind mod podiet. Måske var konkurrenterne også til stede i salen, men Reggie Fils-Aimé havde helt og fuldt medløb fra tilhørerne.

Mor og far skal med

Om Nintendo også rammer plet med sin massive amerikanske kampagne for den nye konsol er endnu uvist.

Ud over at markedsføre sig over de traditionelle kanaler agter den japanske underholdningsgigant også at vise sig på nye internetsites som YouTube med videoer om to høflige asiatere, der trænger helt ind i familiernes skød med sloganet "Wii want to play".

I den canadiske spilindustri rangerer reaktionen fra en afventende holdning til begejstring for at få mor og far til at spille med, når de er i sommerhus med ungerne.

Asiatisk i sin tilgang

Danskeren Søren Lass, der er marketingschef for produkter fra Ubisoft Montreal, peger på, at den nye konsol er meget asiatisk i sin tilgang.

- Vi vesterlændinge skal nok til at vænne os til at bevæge os foran en skærm, når vi spiller spil, siger Søren Lass.

- Det er et modigt træk af Nintendo, som vi kun kan håbe får mere succes end Gamecube, tilføjer han.

Hans konkurrent, Glenn Entis, teknisk direktør i Electronic Arts (EA) er til gengæld begejstret.

Han mener, at Wii er det åbenlyse valg som en anden konsol ved siden af PlayStation og Xbox.

- Vi vil se flere kvinder begynde at spille med den anderledes måde at lege på, siger han.

Computerworlds Peder Bjerge er på besøg i Canada, et af verdens mest hotte spilområder. Vi bringer en række podcasts og artikler fra turen i de kommende dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere