Encyklopædien er kommet på nettet

Gyldendal åbner i dag for onlineudgaven afl Den Store Danske Encyklopædi, hvor mere end 250.000 leksikonartikler kun venter på at blive læst.

Danmarks nationalleksikon – Den Store Danske Encyklopædi – er kommet på internettet. Fra i dag er det blevet muligt at søge i og læse mere end 250.000 opdaterede danske leksikonartikler online. Adgangen til encyklopædien er dog ikke en gratis fornøjelse, men vil koste 599 kroner, som så giver adgang til tjenesten i et år.

I bogform indeholder encyklopædien 115.000 artikler og det første bind udkom i 1994, mens det foreløbigt sidste supplementsbind blev sendt på gaden i år. Samlet koster dette værk 25.000 kroner, så 600 kroner for et års adgang til mere end dobbelt så mange artikler, er langt fra dyrt.

Projektet med at få encyklopædien gjort tilgængelig på nettet er støttet med 8 millioner kroner af Augustinusfonden, hvor beløbet udbetales over de næste fem år. Gyldendal, der udgiver encyklopædien, forventer dog, at onlineudgaven vil kunne trives på kommercielle vilkår inden længe, i hvilket tilfælde støttebidraget vil blive betalt tilbage til fonden.

Gyldendal har planer om dagligt at opdatere leksikonets onlineudgave og træder således for alvor ind i en ny verden, hvor indhold ikke kun handler om bøger og enkelte cd-udgivelser.

Udover de egentlige leksikonartikler, vil encyklopædien også indeholde 10.000 illustrationer og mere end 1.000 film-og lydklip, som kan forklare mere om de enkelte emner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere